Home » Justitie » Un bărbat din Mălușteni a murit după ce a fost bătut crunt de fiu!

Un bărbat din Mălușteni a murit după ce a fost bătut crunt de fiu!

de Răzvan CĂLIN

Recent, procurorii vasluieni au definitivat cercetările într-un caz șocant de agresiune dusă la extrem, în urma căreia un bărbat din comuna Mălușteni a fost omorât în bătaie de propriul său fiu. Autorul acestei oribile fapte este Ionel Zontea, în vârstă de 34 de ani, care într-un acces de furie necontrolată (și, bineînțeles, aflat sub influența băuturilor alcoolice), a tăbărât pe tatăl său – Tache Zontea (59) de ani, pe care l-a lovit cu pumnii și cu picioarele până nu a mai mișcat.

Întâmplarea a provocat uluire și indignare în rândul localnicilor din Mălușteni, mai ales că nimeni nu-l credea pe Ionel Zontea capabil de o asemenea faptă sângeroasă. Din cercetările efectuate de anchetatori, se pare că între tată și fiu exista de mai mult timp o situație tensionată. Ionel era singurul dintre copiii soților Zontea care mai rămăsese să locuiască împreună cu părinții săi, ceilalți frați fiind încropindu-și fiecare propriile gospodării. Tânărul nu este căsătorit, nu are copii și, la fel ca și tatăl său, își asigura traiul muncind cu ziua pe la diverși localnici. Atât tatăl, cât și fiul, erau cunoscuți în sat (dar și în localitățile învecinate) drept niște oameni pricepuți la toate, așa încât mai toți apelau la ei pentru diverse munci. Însă, în ultimii ani, între tată și fiu au tot apărut divergențe. Plus că de ceva vreme, cei doi trăiau singuri, căci mama tânărului era plecată la muncă peste hotare.

Aceste tensiuni erau cauzate de situația materială și financiară precară în care se afla această familie. Mai pe scurt, divergențele erau cauzate de lipsa banilor”, a declarat pentru Est News procurorul Alice Ruja, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Județean Vaslui.

Ionel Zontea îi reproșa tatălui său că, în ultimul timp, nu prea se mai ducea la muncă, dar în schimb prefera să stea acasă sau prin crâșme, consumând băuturi alcoolice și țigări. În consecință, între cei doi izbucneau foarte des certuri și scandaluri, starea tensionată menținându-se aproape în permanență. Însă, nimeni nu bănuia că se va ajunge agresiuni fizice (cu atât mai puțin la omor), pentru că tânărul nu era cunoscut în sat ca fiind un om extrem de agresiv și violent. Unde mai pui că, până la urmă, era vorba de propriul său tată.

Cu toate acestea, în ziua fatidică se pare că lui Ionel Zontea îi cam ajunsese cuțitul la os din cauza inactivității tatălui său. Ca de obicei, la primele ore ale dimineții tânărul a plecat la tăiat coceni pe tarlaua unui consătean, care îl tocmise pentru a-l ajuta să termine mai repede treaba. Bărbatul a muncit până seara, în jurul orei 19, când a revenit acasă. Ajuns aici a constatat că tatăl său era ”afumat” bine, așa că în scurt timp au început să iasă scântei. La un moment dat, Ionel Zontea și-a întrebat tatăl dacă cumva a fost la muncă prin sat, mai ales că pentru ei fiecare leu câștigat era o avere. Trebuie spus că și Ionel Zontea era ”încins” bine pentru că pe parcursul zilei consumase băuturi alcoolice (vin), iar după-amiază, înainte de a reveni acasă, se mai oprise și pe la birtul din sat unde mai ”suflecase” și câteva beri. E lesne de înțeles că au existat toate condițiile pentru o nouă rundă de sfadă între cei doi. În momentul în care Tache Zontea i-a răspuns, cu seninătate, că în ziua respectivă nu s-a obosit să-și caute ceva de muncă prin sat, tânărul a văzut negru în fața ochilor. Și într-un acces de furie oarbă, a tăbărât asupra tatălui său, pe care l-a năucit cu lovituri de pumni în cap și peste față, până ce acesta a căzut lat la pământ.

Dar nu s-a oprit aici, ci a continuat să-și lovească tatăl căzut la pământ. I-a aplicat mai multe lovituri puternice cu piciorul, atât în cap, cât și în zona trunchiului, căci i-a rupt și câteva coaste. S-a oprit din lovituri abia când a sesizat că din capul tatălui său țâșnea sângele”, a mai precizat procurorul Alice Ruja.

În câteva clipe, la vederea sângelui care curgea din abundență din capul tatălui său, Ionel Zontea a început să realizeze grozăvia pe care tocmai o comisese. Panicat, acesta l-a sunat pe unul dintre verii săi pe care l-a chemat în ajutor, spunându-i ce făcuse. Ajuns la fața locului, omul a realizat că Zontea senior era într-o stare foarte gravă, așa că a alertat autoritățile prin intermediul 112. În scurt timp, la fața locului și-au făcut apariția polițiștii și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui. Cadrele medicale i-au acordat primul ajutor bătrânului, după care l-au transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Ulterior, din cauza rănilor grave, omul a fost transferat la Spitalul de neurochirurgie din Iași, unde, după câteva săptămâni de agonie, a decedat. Leziunile suferite au fost atât de grave, încât strădaniile medicilor au fost sortite eșecului. Examenul necroptic efectuat a evidențiat că decesul lui Tache Zontea a survenit din cauza cruntei bătăi aplicată de propriul fiu.

În consecință, Ionel Zontea a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior a primit un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Odată cu definitivarea anchetei în acest caz, dosarul a fost înaintat zilele acestea la Tribunalul Județean Vaslui, care urmează, cât de curând, să stabilească primul termen. Tânărul este acuzat de comiterea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, faptă pentru care riscă să petreacă ani buni după gratii.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: