Home » Social » Peste 3.400 de copii din județ au sărbătorit fericirea

Peste 3.400 de copii din județ au sărbătorit fericirea

Peste 3.400 de copii din opt comune din județ au participat la proiectul-concurs “Fericirea dintr-o carte”, pentru a marca Ziua Internațională a Fericirii, sărbătorită ca în fiecare an la data de 20 martie. Cei mai buni dintre ei au fost premiați în cadrul unui eveniment organizat la Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui. Acest proiect-concurs al Fundației World Vision România și-a propus să contribuie la educația copiilor, obiectivul final fiind ca aceștia să știe să scrie și să citeascã, să frecventeze școala și să poată să-și formeze opțiuni clare legate de viitorul lor.
În perioada februarie – martie, câteva mii de copii din opt comune din județ au participat la proiectul-concurs “Fericirea dintr-o carte”, oferind, prin eseuri și desene, răspunsul la întrebarea “Ce te face fericit?”. Cele mai frumoase scrieri și desene au fost premiate în cadrul unei festivități organizate la Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui. Directorul instituției de cultură, Gelu Voicu Bichinet, spune că fiecare copil a primit de la bibliotecă o carte de povești sau povestiri pe care a citit-o în decursul unei săptămâni, iar apoi, prin desen sau eseuri, a redat subiectul.
”Colegii noștri au selectat cărțile, le-au înmânat copiilor, aceștia le-au citit și au început să povestească sau să deseneze personaje din aceste lucrări studiate. Faptul că sunt stimulați copii să citească, să intre într-o bibliotecă, să interacționeze între ei sau să culeagă lucruri frumoase de la personaje nu poate decât să-l bucure pe bibliotecarul care, astfel, își îndeplinește menirea”, ne-a declarat directorul Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, Gelu Voicu Bichineț.
La nivelul fiecărei școli au fost desemnați patru câștigători ai concursului de eseuri și desene cu tema “Ce te face fericit?”. Aceștia au participat la etapa finală a acestui proiect–concurs prin care este marcată Ziua Internațională a Fericirii. Câștigătorii au primit premii constând în câte o tabletă și o diplomă. De asemenea, toti cei 3.475 de copii participanți au primit câte o carte cu care să-și completeze biblioteca de acasă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: