Home » Social » „Ora Pământului” va fi marcată la Bârlad prin observații astronomice în stradă

„Ora Pământului” va fi marcată la Bârlad prin observații astronomice în stradă

Sâmbătă toată omenirea va sărbători în mod simbolic de la ora 20.30 „Ora Pământului” (Earth Hour), un eveniment organizat cu scopul conștientizării globale despre impactul negativ asupra mediului înconjurător cauzat de consumul exagerat de resurse energetice. Cu prilejul evenimentului global vor avea loc observații astronomice în stradă la Bârlad, în zona parcului „Victor Ion Popa”.

Orașul Bârlad se alătură an de an acestei manifestări încă din 2013, prin inițiativa echipei de la Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” și de la Astroclubul „Perseus” Bârlad. Primăria Municipiului Bârlad va susține această activitate și va opri iluminatului public în intervalul orar 20.30 – 21.30.

“În cazul în care condițiile meteo nu vor fi favorabile, o să desfășurăm activitatea la sediul observatorului astronomic, cu o prezentare despre impactul activităților umane asupra mediului înconjurător”, a declarat Ciprian Vîntdevară, muzeograf și coordonator al Astroclubului „Perseus” Bârlad.
Ora Pământului se sărbătorește în România din anul 2009, iar la nivel internațional din 2007, când World Wide Fund for Nature Australia a organizat prima ediție a acestui eveniment. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case și sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour, iar în 2010 – 4.500 de orașe din 128 de țări. La ediția 2014, peste 7000 de orașe din peste 162 de țări au stins lumina de Earth Hour.
Informații actualizate pentru toate activitățile organizate de Planetariul și Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, Județul Vaslui, le puteți găsi pe website-ul http://astrobarlad.wordpress.com și pe www.facebook.com/astrobarlad. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: