Home » Justitie » Directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui, în conflict de interese

Directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui, în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși în vederea cercetării lui Sorin Prepeliță, director executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al ANI Sorin Prepeliță, în calitate de director executiv al AJPIS, a avizat favorabil, în anii 2013 și 2014, rapoarte privind oportunitatea acordării de subvenții pentru anii 2014 și 2015 Centrului de îngrijiri la domiciliu pentru persoane vârstnice al Asociației Comunitare “Totul pentru Viață” Huși. Totodată acesta a semnat convenții prin care s-au acordat asociației subvenții de la bugetul de stat – Ministerul Muncii prin AJPIS Vaslui – de 56.544 lei în anul 2014 și 39.960 lei în anul 2015.
Prepeliță a semnat și contractul de finanțare din 2013 și actul adițional la acest contract, încheiat între AJPIS Vaslui și asociație, pentru finanțarea unor lucrări de investiții la Centrul de zi pentru persoane vârstnice, suma decontată de Ministerul Muncii – AJPIS Vaslui fiind de 363.304 lei.
Conform ANI, urmare acestor documente avizate și semnate de Sorin Prepeliță, Asociația Comunitară ‘Totul pentru Viața’ Huși – unde Prepeliță a lucrat ca expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene până la data de 31 decembrie 2012 – a beneficiat de finanțări/subvenții acordate de Ministerul Muncii prin Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui în cuantum de 459.808 lei.
În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către Sorin Prepeliță a infracțiunii de conflict de interese prevăzută de art.301 din Codul penal, potrivit căruia „fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: