Home » Justitie » Fostul șef al Poliției Județene, judecat pentru instigare la abuz în serviciu, recompensat cu o ”diplomă aniversară” de Ziua Poliției

Fostul șef al Poliției Județene, judecat pentru instigare la abuz în serviciu, recompensat cu o ”diplomă aniversară” de Ziua Poliției

Fostul șef al Poliției Județene Mihai Carp, trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu, a fost recompensat, într-un cadru festiv desfășurat cu ușile închise, cu o ”diplomă aniversară”, de Ziua Poliției Române. Reprezentanții Poliției Vaslui susțin că această distincție a fost oferită pentru a mulțumi fostului inspector șef pentru activitatea desfășurată în cadrul instituției.

Conducerea Poliției Județene Vaslui l-a recompensat pe fostul șef al instituției colonelul în rezervă Mihai Carp cu o ”diplomă aniversară”, cu ocazia sărbătorii a 195 de ani de la înființarea Poliției Române. Acordarea distincției fostului inspector-șef din perioada 2005-2015, trimis în judecată în urmă cu un an pentru instigare la abuz în serviciu, s-a făcut într-un cadru festiv, desfășurat cu ușile închise la Muzeul Județean Vaslui, fără ca mass-media să aibă acces.

Pentru a marca aniversarea celor 195 de ani de existență a Poliției Române, reprezentanții mai multor instituții precum și foști conducători ai Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui au primit diplome aniversare. Acestea au fost oferite pentru a mulțumi celor care au condus IPJ pentru activitatea desfășurată în cadrul instituției. În cazul domnului Mihai Carp, până la pronunțarea definitivă a instanței, domnia sa se bucură de prezumția de nevinovăție”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Alina Tonică.

Fostul inspector șef al Poliției Județene Vaslui până în toamna anului 2015 a fost trimis în judecată, în urmă cu un an, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru instigare indirectă la abuz în serviciu. Mihai Carp este acuzat că, în calitate de șef al instituției, l-ar fi instigat pe șeful Serviciului Rutier Vaslui Ioan Vîrlan să ”determine, la data de 11 februarie 2015, pe un agent de poliție din subordine să modifice procesele verbale de contravenție întocmite pentru două persoane, în sensul modificării sancțiunii aplicate, din amendă contravențională în avertisment”. De aceea și fostul comisar-șef Ioan Vîrlan a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu și instigare la fals material în înscrisuri oficiale. De asemenea, alți nouă polițiști, printre care și fostul șef al Biroului Rutier Vaslui Iulian Munteanu, vor fi judecați în același dosar pentru diferite fapte de corupție. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: