Home » Sport » HC Vaslui s-a calificat în play-off după ce a învins Steaua București

HC Vaslui s-a calificat în play-off după ce a învins Steaua București

Handbal Club Vaslui a făcut un meci mare sâmbătă dimineață, când a obținut biletele pentru play-off, după victoria cu Steaua București, scor 20 – 18. Apărarea vasluiană a fost foarte compactă și a pus mari probleme construcției steliste, în timp ce portarul Bogdan Pralea a fost magistral, cu aproape 20 de intervenții salvatoare. Contraatacurile elevilor lui Sandu Iacob și Alexandru Acsinte au fost devastatoare, avându-i drept exponenți principali pe frații Mihai și Gabriel Bujor. În ciuda faptului că steliștii au condus ostilitățile la un moment dat, vasluienii au fost superiori din toate punctele de vedere și au condus chiar și la cinci lungimi, scor 20 – 15.

HC Vaslui a deschis scorul prin Gabriel Bujor, care a mărit apoi diferența la două lungimi. Vasluienii nu au reușit să se desprindă de adversari, care au reușit să preia conducerea în minutul 18. Steliștii au fost la cârma partidei opt minute, după care HC Vaslui a reușit să egaleze, chiar înainte de pauză. Startul parții secunde a aparținut tot gazdelor, care au avut însă o dominare sterilă, cu avantaj minim. În următoarele zece minute vasluienii au punctat de cinci ori, după ce steliștii și-au pierdut cumpătul și au jucat bună parte din acest timp în inferioritate numerică. Ultimele momente ale partidei l-au evidențiat pe un vasluian din tabăra adversă, portarul Tudor Stănescu. Cel care a evoluat în sezonul trecut pentru HC Vaslui a avut o serie de intervenții critice și a permis echipei sale să micșoreze proporțiile dezastrului.

Mihai Bujor, cu șapte reușite, a fost esențial în jocul echipei sale, cu multe ruperi de ritm. Gabriel Bujor a avut și el o contribuție majoră, cu patru goluri marcate. Didi Hrimiuc și Valentin Anton au marcat câte două goluri, iar Mihai Sandu, Călin Hagiu, Andrei Popescu,Tiberius Moldovanu și Claudiu Dediu au înscris câte un gol.

Ionuț Georgescu, Gheorghe Irimescu, Gabriel Florea și Milos Kostadinovic au marcat câte trei goluri pentru bucureșteni. Au mai înscris de la Steaua Marius Szoke (2) și Albert Cristescu (1).

Cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat HC Vaslui ocupă locul șapte, cu 34 de puncte. A câștigat astfel accesul în play-off, acolo unde se califică primele opt pentru că echipa de pe locul nouă nu mai poate recupera diferența de puncte. Vasluienii ar putea termina chiar pe șase, dacă înving sâmbătă lanterna roșie CSM Satu Mare. Mai trebuie însă ca SCM Politehnica Timișoara, care are 35 de puncte, să nu învingă în deplasare la CSU Suceava.

HC Vaslui a înregistrat în acest sezon 11 victorii, 1 remiză și 11 înfrângeri. A pierdut uneori surprinzător, dar a și înregistrat victorii senzaționale în fața unor adversari mult mai bine cotați. A învins CSM București (26 – 25), SCM Politehnica Timișoara (32 – 29), HC Odorhei (31 – 26), Steaua București (26 – 25 și 20 -18). (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: