Home » Social » Târgul Proiectelor Comunitare, la Centrul de Afaceri Vaslui

Târgul Proiectelor Comunitare, la Centrul de Afaceri Vaslui

Peste 150 de beneficiari și parteneri din proiectele de educație, protecția și participarea copilului, dezvoltare economică și spirituală desfășurate de Fundația World Vision România în județul nostru vor participa, la mijlocul acestei săptămâni, la Târgul Proiectelor Comunitare. Cele mai bune programe de acțiune finanțate de WVR și coordonate și implementate de parteneri din cele 13 comune partenere vor primi distincții și premii.

Centrul de Afaceri Vaslui va fi, joi, gazda celei de a III-a ediții a Târgului Proiectelor Comunitare, o acțiune anuală organizată de Fundația World Vision România (WVR) în parteneriat cu Prefectura și Consiliul Județean Vaslui. La eveniment, sunt așteptați să participe peste 150 de beneficiari și parteneri din proiectele de educație, protecția și participarea copilului, dezvoltare economică și spirituală desfășurate de WVR în județul nostru. De altfel, cele mai bune proiecte comunitare finanțate de fundația în cauză vor primi distincții și premii. Cele 13 comune partenere sunt Oșești, Rebricea, Pungești, Vulturești, Rafaila, Todirești, Dumești, Laza, Ivănești, Poienești, Bălteni, Zăpodeni, Delești, precum și orașul Negrești.

Ca și în edițiile anterioare, dorim să recunoaștem și să premiem implicarea, parteneriatele eficiente și voluntariatul, puse în slujba progresului și a transformării comunităților rurale din județul Vaslui, pentru bunăstarea copiilor din mediul rural. Astfel, evenimentul va întruni participarea reprezentanților autorităților publice locale și județene din Vaslui, a membrilor activi din comunitățile partenere din programele de dezvoltare comunitară WVR, respectiv directori de școală, cadre didactice, asistenți sociali, medici, mediatori sanitari, preoți, polițiști, a reprezentanților World Vision România și, nu în ultimul rând, a copiilor și tinerilor. Prin acest eveniment anual dorim să promovăm și să vorbim despre lucrurile cu adevărat frumoase care se întâmplă și în comunitățile vasluiene”, ne-a declarat Magdalena Cămănaru, manager zonal Vaslui – Iași al Fundației World Vision România.

La final târgului, participanții vor putea să viziteze standurile special amenajate ale asociațiilor de fermieri și meșteșugari, create tot în cadrul unor proiecte comunitare de succes. Numai anul trecut, cu sprijinul partenerilor și autorităților locale, WVR a îmbunătățit viața a peste 5.500 de copii și tineri, precum și a 300 de familii de agricultori și fermieri, valoarea totală a intervenției directe fiind de peste 500.000 de dolari. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: