Home » Social » Peste 600.000 de puieți, plantați de Direcția Silvică Vaslui în această primăvară, în cadrul ”Lunii Pădurii”

Peste 600.000 de puieți, plantați de Direcția Silvică Vaslui în această primăvară, în cadrul ”Lunii Pădurii”

Peste 600.000 de puieți din diverse specii au fost plantați de Direcția Silvică Vaslui în această primăvară, în cadrul ”Lunii Pădurii”. Suprafața totală împădurită de silvicultori, cu tot cu regenerări, se ridică la 500 de hectare.

Direcția Silvică Vaslui a încheiat în timp record campania de împădurire din această primăvară. La doar două săptămâni de la debutul ”Lunii Pădurii”, silvicultorii au reușit să-și facă planul de 500 de hectare de plantări și regenerări stabilit pentru actualul sezon. Astfel, cu ajutorul voluntarilor și al zilierilor, s-a reușit plantarea a 600.000 de puieți, din diverse specii, printre care stejar, plop, salcie și frasin.

În total am avut zece șantiere de împădurire, pe raza tuturor ocoalelor silvice, cu excepția celui de la Vaslui. Activitatea a mers foarte bine, ținând cont și de vremea favorabilă, în sensul că nu am avut precipitații. De asemenea, am avut și materialul săditor necesar produs în pepinierele proprii”, ne-a declarat directorul Direcției Silvice Vaslui, Cătălin Idriceanu.

La nivelul județului Vaslui, suprafața împădurită se ridică la 60.000 de hectare, din care peste 49.000 de hectare sunt în proprietatea statului. Astfel, 13% din teritoriul județului este acoperit cu pădure, față de 22% cât este media națională. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: