Home » Invatamant » In ce hal a ajuns învățământul vasluian! Peste 60% au picat bac-ul la simulare și tot atâți nu au reușit să ia măcar nota 5 la Evaluarea Națională!

In ce hal a ajuns învățământul vasluian! Peste 60% au picat bac-ul la simulare și tot atâți nu au reușit să ia măcar nota 5 la Evaluarea Națională!

Promovabilitatea la simularea examenului de bacalaureat, care s-a desfășurat în martie, a fost de 37,47%, așa după cum arată statisticile prezentate de Inspectoratului Școlar Județean Vaslui. Nici elevii de clasa a VIII-a nu s-au descurcat mai bine, în condițiile în care doar 40% au luat medii peste cinci la testarea pentru Evaluarea Națională.

Deși pare că s-au descurcat mai bine ca anul trecut la simulări, elevii din clasele terminale nu au excelat la testările date înainte de examenele importante care-i așteaptă la sfârșitul anului școlar. Astfel, doar 40% dintre copiii de clasa a VIII-a care au susținut simularea examenului de Evaluare Națională au reușit să obțină medii peste cinci la ambele discipline. Nuca cea tare a reprezentat-o matematică, dacă este să ne uităm că 29,71% dintre elevi au luat note peste cinci. Situația este cu atât mai gravă cu cât 1891 de elevi, din cei aproximativ 4.300 care au ajuns la testare, au făcut teze sub nota trei.

În schimb au existat și trei copii care au luat nota maximă la limba română și patru la matematică.

Lucrurile nu stau mai bine nici în cazul elevilor de clasa a XI-a și a XII-a care și-au verificat cunoștințele la simulările din martie. Promovabilitatea pentru cei care vor susține bacalaureatul anul acesta este de 37,47%. Deși pare unul mic, procentul celor care au luat minim media șase este cu peste 16% mai mare ca anul trecut. Ca și la Evaluarea Națională, bătăi de cap a dat tot matematica, în condițiile în care 58,40% din cei 1.839 de elevi care s-au prezentat la simulare au luat note sub cinci. Au existat inclusiv două medii generale de 10.00, obținute de olimpicii Vlad Sîmbotin și Ioana Aelenei, de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

În ceea ce-i privește pe elevii de clasa a XI-a care au susținut simulările, doar 32,28% au luat note peste cinci, din totalul celor 2.915 care au fost prezenți la simulări. Au existat și 15 note de zece la istorie, cinci la matematică și două la istorie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor