Home » Administratie » 233 de vasluieni au cumpărat 540 de ani vechime în muncă pentru a-și asigura ieșirea la pensie

233 de vasluieni au cumpărat 540 de ani vechime în muncă pentru a-și asigura ieșirea la pensie

Un număr de 233 de persoane din județul nostru au cumpărat 540 de ani vechime în muncă în ultimele cinci luni pentru a putea ieși la pensie, prin asigurarea stagiului minim de cotizare. Vasluienii au achitat astfel peste 1,2 milioane de lei la bugetul de pensii.

Casa Județeană de Pensii Vaslui a încasat peste 1,2 milioane de lei de la persoanele care, în ultimele cinci luni, de la apariția Legii 186/2016, și-au cumpărat până la cinci ani vechime în muncă. Astfel, 233 de persoane au ajuns la ghișeele instituției și au achitat până la 15.500 de lei pentru a completa stagiul de cotizare din anul 2011 până în prezent. Doar 15 persoane au achitat suma maximă prevăzută de lege, toți într-o singură tranșă.
”Persoanele care și-au cumpărat vechimea nu au fost asigurate în ultimii cinci ani, nu au avut vârsta de pensionare și nici un loc de muncă. Plata efectivă s-a făcut într-o singură tranșă sau în tranșe lunare, pe o perioadă de până la șase luni. Mulți dintre cei care și-au cumpărat anii de vechime lucrează în străinătate”, ne-a declarat, directorul CJP Vaslui, Vasilica Robu.
Potrivit Legii 186/2016, termenul limită pentru cumpărarea vechimii în muncă este 27 aprilie 2017. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: