Home » Invatamant » Ziua Internațională a Cărții pentru copii a fost marcată la Bârlad într-un mod inedit

Ziua Internațională a Cărții pentru copii a fost marcată la Bârlad într-un mod inedit

Bârladul a fost una din cele patru localități din România în care a fost organizat ieri „Crosul Cititorilor: Alergăm spre Regatul Poveștilor”, cu scopul de a promova lectura și sportul în aer liber. Evenimentul a avut loc în Grădina Publică din localitate în organizarea Bibliotecii “Stroe S. Belloescu” și a fost destinat elevilor din clasele a III-a și a IV-a.

Dragoș Năstasă de la Școala “Iacov Antonovici” a cucerit primul loc, urmat de Maxin Antonio, elev la aceeași instituție de învățământ. Pe trei s-a clasat David Grăjdeanu, de la Școala “Manolache Costache Epureanu”.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Proiectului ,,Literatură și Pictură’’, inițiat de către Primăria Municipiului Mediaș și susținut de către scriitorul de literatură pentru copii Petre Crăciun, împreună cu o firma privată. Peste 500 de copii din localitățile Bârlad, Mediaș (județul Sibiu), Medgidia (Constanța), și Pietrari (Vâlcea) au participat la eveniment ținând în mână o carte preferată. Primii 10 câștigători au citit, atunci când au fost premiați, câteva rânduri din cartea ,,Cu Andersen spre Regatul Poveștilor’’, scrisă de Petre Crăciun, Membru al Uniunii Scriitorilor, Filiala Literatură pentru Copii și Tineret.

Ziua Internațională a Cărții pentru copii e sărbătorită de 50 de ani în jurul datei 2 aprilie, ziua de naștere a scriitorului Hans Christian Andersen, pentru a inspira dragostea de lectură și pentru a atrage atenția asupra cărților.

Deși, la prima vedere, alergatul și cititul par să fie activități din povești diferite, acestea merg, de fapt, mână-n mână și pot să fie chiar cheile succesului în viață, conform organizatorilor: ,,Alergatul te învață cum să nu renunți, atunci când lucrurile devin complicate în viață. Cititul te învață că nu există problemă cu care să te confrunți și despre care să nu se fi scris deja într-o carte. Trebuie doar să cauți.’’ Pentru că sportul și cititul se învață cel mai bine în familie, la școală, alături de prieteni, au fost cu toții invitați să își susțină alergătorii preferați. (G.P)

About Tehno Redactor