Home » Invatamant » Elevi și profesori de la Colegiul „Cuza” Bârlad se specializează în țara lui Don Quijote

Elevi și profesori de la Colegiul „Cuza” Bârlad se specializează în țara lui Don Quijote

Formare profesională la standarde europene, în țara lui Don Quijote. În curând, 14 elevi ai Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad se vor deplasa în Spania, la Madrid, pentru a efectua stagii de practică în companii spaniole din domeniul mecanicii și turismului, iar un profesor va efectua activități de job shadowing în domeniul turismului. Toate aceste deplasări fac parte din cadrul proiectului European Erasmus+, proiect de mobilități în domeniul formării profesionale cu titlul „Durabil, Inovativ, Aplicativ, Lucrativ, = Utilitate și Profesionalism (DIAL-UP)”.

Până acum, doi profesori de discipline tehnice au fost la Madrid, în perioada 27 februarie -3 martie 2017, unde au avut o primă experiență de job shadowing.

„Prima mobilitate din cadrul proiectului a avut deja loc. Am desfășurat activități specifice prin intermediul organizației „Mad for Europe”. Am vizitat un colegiu vocațional spaniol și am participat la activități de job shadowing, am asistat la lecții de specialitate susținute de profesori spanioli urmate de sesiuni, de discuții referitoare la temele abordate. Am vizitat, de asemenea, companii spaniole din domeniul comerțului și din domeniul mecanic, observând cum sunt organizate acestea și cum are loc activitatea de producție și desfacere.”, a declarat Carmen Diaconu, participantă alături de Liliana Soare la activitatea din Spania, ambele fiind profesoare de discipline tehnice cum ar fi Comerțul, respectiv Mecanica, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”.

Prin participarea la lecții, profesorii bârlădeni au cunoscut metode inovative de predare-învățare-evaluare ale disciplinelor de profil, utilizate în sistemul educativ spaniol, modalități de organizare a laboratoarelor și workshop-uri pentru aplicații practice. De asemenea, au observat echipamente moderne de predare și materiale care sunt folosite în cadrul lecțiilor.

În cadrul proiectului Erasmus+ de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, derulat în perioada 1 august 2016 – 31 iulie 2018, 28 de elevi vor efectua practică de specialitate în întreprinderi spaniole, iar 5 profesori vor desfășura activități de job shadowing în școli și companii spaniole. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor