Home » Sport » Handbaliștii juniori III de la LPS Vaslui s-au calificat la cel de-al doilea turneul semifinal. Adrian Matei – cel mai bun!

Handbaliștii juniori III de la LPS Vaslui s-au calificat la cel de-al doilea turneul semifinal. Adrian Matei – cel mai bun!

Echipa de handbaliști juniori III de la LPS Vaslui a obținut biletele pentru cel de-al doilea turneu semifinal, după o prestație încântătoare la primul turneu semifinal de la Galați, unde au terminat pe prima poziție, cu maximum de puncte.

În primele două partide au învins detașat formațiile Olimpic Mizil (37 – 12) și CSS Hunedoara (34 – 21). A urmat duelul cu echipa gazdă, CSS Galați, care a reușit și ea să învingă în primele două partide. Derbiul orgoliilor a fost adjudecat de elevii pregătiți de profesorii Liviu Gugleș și Alexandru Zaharia, scor 36 – 31. LPS Vaslui a dat cel mai și bun handbalist al turneului, pe Adrian Matei.

”Meciurile au avut o încărcătură deosebită, la etapa aceasta au venit echipe aflate pe primele locuri în cele opt serii, dar sportivii noștri au fost la înălțime. Am rămas 16 echipe, dar suntem echipa campioană de acum doi ani, avem copii talentați și am încredere în faptul că putem obține prezența la turneul final. De patru ani avem o colaborare foarte bună și cu Școala nr. 11 din Bârlad, de unde provine și Adrian Matei. Am avut parte de părinți foarte mulți care au întreținut o atmosferă plăcută, șase dintre ei veniti de la Vaslui pentru a ne sprijini. De asemenea m-a bucurat faptul că organizarea a fost foarte bună la Galați”, a declarat pentru Est News profesorul Liviu Gugleș,
Din echipa de handbal juniori III de la LPS Vaslui fac parte jucătorii Ionuț Tănasă (LPS Vaslui), Ionuț Morărașu, Sorin Potorac (Liceul ”Mihail Kogălniceanu”), Răzvan Chiratcu, Radu Hordilă (ambii Școala ”Mihai Eminescu” Vaslui), Fabian Hrum (Școala ”Elena Cuza” Vaslui), Octavian Popovici, Cosmin Cavalciuc (ambii Școala ”Mihail Sadoveanu” Vaslui), Cosmin Vulpe (Școala ”George Tutoveanu” Bârlad), Matei Luncanu, Eduard Radu, Ștefan Oțel, Florin Ciurescu și Adrian Matei (toți de la Școala ”Ștefan cel Mare” Vaslui).
LPS Vaslui va disputa cel de-al doilea turneu semifinal în perioada 5-7 mai, pe teren neutru. Va întâlni CSȘ 2 București (locul 2 în seria a 2-a), Știința Municipal Bacău (locul 1 în seria a 3-a) și Extrem Baia Mare (locul 2 în seria a 4-a).

La sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 6 – 9 aprilie, opt handbaliști vasluieni vor participa la Cupa selecționatelor de serie. La competiția organizată de Federația Română de Handbal la Sfântu Gheorghe vor fi prezenți cei mai buni 14 copii din fiecare serie. Va avea loc un trial de selecție pentru formarea loturilor naționale și a grupelor de la Centrul Olimpic de la Sighișoara. De la LPS Vaslui s-au remarcat Ionuț Tănasă, Adrian Matei, Florin Ciurescu, Eduard Radu, Răzvan Chiratcu și Ionuț Morărașu. De la ACS Campionii Vaslui, echipă pregătită de profesorul Gheoerghe Mogâldea sunt nominalizați Andrei Faur și Răzvan Gându. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: