Home » Administratie » Ambasadorul SUA, Hans Klemm a donat ieri Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui cărți de referință din literatura americană

Ambasadorul SUA, Hans Klemm a donat ieri Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui cărți de referință din literatura americană

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a oferit ieri Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui o serie de cărți de referință din literatura americană clasică și contemporană, pentru copii și tineret. Acesta a fost condus de Gelu Bichineț, directorul instituției, alături de ceilalți invitați, prin spațiile bibliotecii, punctul terminus fiind sala TinArt, unde a avut loc celebrarea propriu-zisă a „Raftului American”.

Volumele donate sunt semnate de autori ai literaturii americane clasice, alături de autori contemporani, cunoscuți deja publicului român.

Înainte de inaugurarea ”Raftului American”, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a avut o întrevedere cu prefectul Isabel Bogdan, președintele CJ, Dumitru Buzatu, și primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, cu privire la oportunitățile de colaborare în domeniul socio-economic și cultural.

În fața sălii pline, prefectul Isabel Bogdan i-a mulțumit ambasadorului Hans Klemm și și-a exprimat regretul că timpul e prea scurt pentru ca ambasadorul american să poată vedea măcar parte din valorile județului, sugerând o dată viitoare pentru o vizită mai amplă: ”Vă mulțumim pentru gestul dumneavoastră de a dona această colecție pentru Biblioteca Județeană. Vă asigur că toate cărțile vor fi citite pentru că în județul Vaslui se citește. Excelența Voastră permiteți-mi să vă mulțumesc în numele comunității noastre pentru frumosul dar pe care l-ați făcut și vă asigurăm că îl vom prețui cum se cuvine”.

Mă bucur foarte mult că am această oportunitate de a vizita Vasluiul pentru că, în calitate de ambasador al SUA, sunt reprezentantul SUA, al președintelui SUA și al poporului american. Mă bucur că și biblioteca a acceptat această donație de cărți, concretizând astfel relația dintre SUA și România, dar și dintre Ambasada SUA și bibliotecă. Am discutat atât despre situația din județ, cât și despre obiectivele autorităților locale de a dezvolta situația din zonă, despre oportunitățile economice și de investiții, dar și despre alte modalități de consolidare a relației dintre SUA și România”, a declarat ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Valoarea celor 249 de cărți donate bibliotecii din Vaslui se ridică la 2.884 de dolari. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: