Home » Administratie » Ambasadorul SUA spune că nu vor mai fi firme care vor explora sau exploata gaze de șist în județul nostru

Ambasadorul SUA spune că nu vor mai fi firme care vor explora sau exploata gaze de șist în județul nostru

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, susține că vizitele sale actuale în județele de pe granița de est a României avute în vedere, în urmă cu trei ani, de compania Chevron, nu au legătură cu o eventuală redeschidere a explorării sau exploatării gazelor de șist în țara noastră, respectiv în județul nostru.

Județul nostru a scăpat de problema gazelor de șist. Cel puțin așa a dat de înțeles reprezentantul SUA în România, ambasadorul Hans Klemm, care a afirmat că nu are cunoștințe despre vreo firmă americană interesată de explorarea sau exploatarea gazelor de șist în Vaslui. Oficialul american susține că, în 2015, Chevron a renunțat la planul de a extrage gaze neconvenționale din subsolurile din România din cauza situației economie a companiei.

”Tocmai când Chevron își închidea activitatea în România, în 2015, eu soseam în calitate de ambasador. Ceea ce mi-au spus ei în acel moment a fost că situația economică nu permitea continuarea planurilor de explorare a gazelor de șist. Așadar, a fost o decizie economică. La acest moment nu cunosc vreo companie americană interesată de explorarea gazelor de șist în România”, a declarat Hans Klemm.
Ambasadorul SUA în România a fost prezent, joi, la Vaslui, la un eveniment caritabil, de donație a 249 de cărți, în valoare de aproape 3.000 de dolari, către Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: