Home » Justitie » Tânărul din Draxeni care și-a măcelărit vecinii, condamnat la 26 de ani de închisoare

Tânărul din Draxeni care și-a măcelărit vecinii, condamnat la 26 de ani de închisoare

Tânărul de 28 de ani, din Draxeni, care în toamna anului trecut și-a măcelărit cei doi vecini, a fost condamnat la 26 de ani de închisoare pentru omor calificat. Instanța a mai decis ca bărbatul să plătească și 60.000 de euro daune morale către cei trei fii ai victimelor.

Tribunalul Vaslui l-a condamnat la 26 de ani de închisoare pe Ionuț Feraru pentru omor calificat și violare de domiciliu, după ce, în urmă cu șapte luni, a ucis doi soți de 66 și 71 de ani, din Draxeni. Magistrații i-au aplicat pedeapsa maximă prevăzută de Codul Penal pentru crimă, respectiv 25 de ani de închisoare. De asemenea, tânărul de 28 de ani a fost condamnat și la trei ani de închisoare pentru violare de domiciliu, urmând ca Ionuț Feraru să execute pedeapsa cea mai grea, la care s-a adăugat un spor de un an.

Judecătorii vasluieni l-au mai obligat pe tânăr să plătească câte 20.000 de euro daune morale către cei trei fii ai victimelor, precum și daune materiale, în sumă de 9.178,05 lei.
Sentința dată de Tribunalul Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Potrivit cercetărilor desfășurate de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, tânărul de 28 de ani i-a măcelărit pe cei doi soți, vecini cu acesta, din cauza unor conflicte mai vechi dintre familia sa și victime. Într-o primă fază, Ionuț Feraru a început să-i amenințe cu moartea pe femeia de 66 de ani și bărbatul de 71 de ani, încercând să intre în curtea lor pe poarta principală, care, însă, era încuiată. Cum nu a reușit acest lucru, susțin anchetatorii, tânărul a revenit în curte și a rupt o porțiune din gardul comun, după care s-a dus după o coasă aflată într-o magazie. Între timp, tatăl său s-a urcat pe dealul din spatele casei, acolo unde avea semnal la telefon, și a sunat la numărul de urgență 112, afirmând că fiul său face scandal. Echipajul de poliție deplasat în Draxeni l-a amendat pe tânăr pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, după care agenții au părăsit satul. Ulterior, Ionuț Feraru a luat coasa din magazie și a intra în locuința celor doi vecini, pe care a început să-i lovească până când a rupt unealta agricolă. În consecință, susțin anchetatorii, tânărul a revenit în curtea locuinței sale și a luat o furcă, și acesta fiind ruptă în timp ce-și bătea vecinii. În cele din urmă, Ionuț Feraru a pus mâna și pe o sapă din curtea celor doi soți, cu care i-a lovit până când s-a rupt. După ce și-a lăsat vecinii în agonie, tânărul s-a dus la un frate de-al său, care locuiește în același sat, spunându-i că și-a omorât vecinii. Bărbatul nu l-a crezut, pe motiv că Ionuț Feraru era băut, trimițându-l să se culce într-una din camerele locuinței. A doua zi dimineață, când s-a trezit, autorul celor două crime s-a dezbrăcat de hainele pline de sânge și le-a dat fratelui său, spunându-i să le predea anchetatorilor atunci când vor veni să-l caute. Ulterior, Ionuț Feraru a fugit pe un câmp din apropierea satului, unde a fost prins de către polițiștii chemați de către fratele său. Condus la sediul postului de poliție din comună, tânărul a dormit mai multe ore din cauza stării avansate de ebrietate în care se afla.

Tânărul de 28 de ani, arestat preventiv pe 15 septembrie 2016, este recidivist, după ce a făcut un an și jumătate de închisoare pentru că și-a agresat soția. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: