Home » Social » Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a găzduit ieri vernisajul expoziției ”Emoțiile în culori”

Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a găzduit ieri vernisajul expoziției ”Emoțiile în culori”

Școala ”Vasile Alecsandri”, în parteneriat cu Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare”, mai multe unități școlare și Penitenciarul Vaslui, a organizat ieri vernisajul expoziției ”Emoțiile în culori”, care a avut loc în sala TinArt a Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui. Invitata specială a manifestării a fost Alexandra Baban, fotograf profesionist, recunoscut pe plan internațional, care a ținut să prezinte o parte din lucrările sale și vasluienilor.

Expoziția a fost prezentată ca o înșiruire a etapelor vieții. Pe primul panou au fost expuse lucrările celor mici, unde explozia de culoare arată trăirile vesele ale copilăriei. A urmat un al doilea panou, al adolescenților visători. Etapa adulților a fost zugrăvită în alb și negru, semn că maturii cântăresc mai bine ce e pozitiv și ce e negativ în această lume, important e ce alegem. Profesionistul a ținut să aprofundeze emoția umană, prin arta fotografică, reușind să impresioneze prin detaliile prezentate, semn că lumea încă mai are sentimente față de ceea ce o înconjoară. Elevi ai Școlii ”Vasile Alecsandri” au oferit un scurt moment artistic la pian, flaut, clarinet și trompetă.

Prefectul Isabel Bogdan, prezent la eveniment, a felicitat artiștii și organizatorii: „Asistăm la o expoziție insolită! Este insolită atât din punctul de vedere al temei – «Emoțiile în culori», cât și din cel al expozanților. Elevi, persoane private de libertate și artistul fotograf, Alexandra Baban, sunt atrași de magia culorilor, dovadă că tablourile și fotografiile artistice expun viziuni personalizate pe această temă atât de generoasă. Lucrările vibrează prin paleta aparte, iar subiectele sunt tratate în registrul cald, oferind o dinamică a formelor. Culoarea și mișcarea reprezintă o sensibilitate cuceritoare, care te provoacă la admirarea operelor expuse”. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: