Home » Social » Aproximativ 500 de fermieri din județ vor beneficia de sprijin din partea statului pentru achiziționarea de motorină

Aproximativ 500 de fermieri din județ vor beneficia de sprijin din partea statului pentru achiziționarea de motorină

Aproximativ 500 de fermieri din județul nostru vor beneficia de sprijin din partea statului pentru achiziționarea de motorină utilizată exclusiv în agricultură. Suma totală ce va ajunge în județ ca subvenție de la stat, conform situației din anii anteriori, ar putea depăși 15 milioane de lei.

Sprijinul financiar de care beneficiază agricultorii pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură va fi acordat și în 2017, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare. Printr-o hotărâre adoptată de Guvern, a fost alocată de la buget suma de 349,4 milioane de lei pentru plata ajutorului de stat, în anul 2017, pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. Din această sumă, peste 15 milioane de lei ar putea ajunge în județul nostru, așa după cum s-a întâmplat în anul 2016. Numărul fermierilor vasluieni care vor beneficia de subvenția la motorină se ridică la aproximativ 500 de persoane.
Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost aprobată în 2014, prin Hotărârea Guvernului nr. 1.174/ 2014. Valoarea maximă a schemei de ajutor de stat pentru perioada de aplicare 2014-2020 este de 3.334 miliarde de lei. Pentru anul 2017 valoarea efectivă a sprijinului este de 1,4185 lei/litru și reprezintă diferența dintre rata accizei standard prevăzute de Legea nr. 227/2015 și rata accizei reduse. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: