Home » Sanatate » Centrele de permanență, deschise de Paște

Centrele de permanență, deschise de Paște

În fiecare an în preajma sărbătorilor de Paște numărul numărul urgențelor medicale crește, fie că e vorba de accidente rutiere, domestice sau probleme digestive generate de excesele alimentare. Pentru a evita aglomerațiile de la structurile de primiri urgențe din cadrul spitalelor, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică îi sfătuiesc pe vasluieni să apeleze la cele 10 de centre de permanentă din județ: Codăești, Ivănești, Vutcani, Puiești, Cozmești, Duda-Epureni, Oltenești, Stănilești, Huși și Tutova.

În zilele lucrătoare garda este între orele 15:00-8:00, iar în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, garda este asigurată pe tot parcursul zilei. Cei care au nevoie de ajutor medical luni trebuie să știe că Ambulatoriile de Specialitate ale spitalelor nu vor funcționa.

Serviciul Județean de Ambulantă poate fi solicitat gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, la numărul unic pentru apeluri de urgentă 112. Structurile de primiri urgențe (camere de gardă, compartimente și unități de primiri urgențe) din cadrul spitalelor publice au activitate permanentă, în conformitate cu planificarea medicilor în cadrul turelor de gardă. Ambulatoriile de Specialitate ale spitalelor nu vor funcționa luni.

Zonele arondate centrelor de permanență:

Codăești – Codăești, Tăcuta, Dănești, Miclești și Ferești;

Ivănești – Ivănești, Pungești, Gârceni și Poienești;

Vutcani – Vutcani, Găgești, Dodești, Roșiești și Viișoara;

Puiești – Puiești, Voinești, Gherghești, Pogana și Iana;

Cozmești – Cozmești, Delești, Oșești și Bălteni;

Duda-Epureni – Duda-Epureni, Arsura și Drânceni;

Oltenești – Albești, Oltenești, Crețești și Tătărani;

Stănilești – Stănilești, Lunca Banului, Berezeni, Vetrișoaia și Fălciu;

Huși – municipiul Huși și zonele limitrofe;

Tutova – Tutova, Pochidia, Pogonești și Ivești;

About Tehno Redactor