Home » Social » Friptură de porc la tigaie, ouă roșii, ciorbă ardelenească și gogoși pentru cei o mie de deținuții ai Penitenciarului Vaslui în prima zi de Paști

Friptură de porc la tigaie, ouă roșii, ciorbă ardelenească și gogoși pentru cei o mie de deținuții ai Penitenciarului Vaslui în prima zi de Paști

Cei o mie de deținuți ai Penitenciarului Vaslui vor fi serviți cu friptură de porc la tigaie, ouă roșii, ciorbă ardelenească cu carne de porc și gogoși în prima zi de Paști, aportul de calorii fiind suplimentat cu 925 de unități, ceea ce reprezintă o treime în plus în față de zilele obișnuite din an.

Friptură de porc la tigaie, ciorbă ardelenească, ouă roșii și gogoși vor fi câteva din mâncărurile de care se vor bucura cei aproximativ o mie de deținuții de la Penitenciarul Vaslui în prima zi de Paști. Astfel, meniul celor aflați în detenție va fi îmbunătățit semnificativ față de zilele obișnuite din an, ajungând la 3.780 de calorii. La micul dejun persoanele private de libertate vor primi pâine cu marmeladă și ou roșu, ca apoi, la prânz, la masa festivă, să fie servite cu ciorbă ardelenească de porc, friptură de porc la tigaie cu piure de cartofi și murături. La desert, deținuții se vor îndulci cu gogoși. Prima zi de Paști se va încheia cu o cină la fel de delicioasă, persoanele private de libertate urmând a primi spaghete cu brânză.

Hrana zilnică a deținuților încarcerați la Penitenciarul Vaslui are o valoare de 2.855 calorii și poate conține preparate din carne, alimente de bază, respectiv cartofi, fasole, orez, legume, brânză, margarină, marmeladă, biscuiți sau alte alimente. De asemenea, cu ocazia zilelor festive, deținuții primesc supliment de hrană, conform unui ordin al ministrului Justiției, care presupune un aport suplimentar de 925 de calorii”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Pe lângă meniul special, deținuții din Penitenciarul Vaslui vor putea primi un pachet suplimentar de la rude pentru a sărbătorile zilele pascale. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor