Home » Administratie » Pomii plantați pe strada principală din Bârlad s-au prins în proporție de 99%

Pomii plantați pe strada principală din Bârlad s-au prins în proporție de 99%

Cei 200 de pomi decorativi plantați toamna trecută pe strada Republicii din Bârlad s-au prins și chiar au înflorit. Cei 100 de meri plantați pe partea stângă a străzii, pe sensul de mers către sud și cei 100 de pruni decorativi plantați pe partea dreaptă, au înflorit și au început sa încânte ochiul trecătorilor.

„Munca noastră nu a fost în zadar. 99% dintre pomii decorativi plantați în toamnă s-au prins și în mai-iunie vor apărea și fructele. Nu am plantat puieți, ci plante oarecum mature, de calitate. Fructele pe care le vor rodi sunt foarte mici și pentru a evita vandalizarea pomilor reprezentanții Serviciului Spații Verzi din cadrul Primăriei vor culege aceste fructe lăsând plantele doar pentru rolul lor decorativ, pentru care au fost plantate”, ne-a declarat inginer Olga Ungureanu, șefa Serviciului Gospodărie Comunală și Locativă din cadrul Primăriei Bârlad.

În această primăvară, Primăria Bârlad a mai plantat 100 de tei, 40 de mesteceni și 10 magnolii achiziționate de la firme de specialitate, dar și 200 de puieți de tei obținuți prin sponsorizări făcute de Ocolul Silvic Vaslui și Galați.

Sumele alocate de Primărie, în toamnă, pentru achiziționarea celor 200 de pomi decorativi se ridică la aproximativ 20.000 de lei, iar cele pentru procurarea materialului dendrologic plantat în această primăvară se ridică la 10.000 de lei. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: