Home » Sanatate » Un alcoolic a ajuns de trei ori în 24 de ore la Spitalul „Elena Beldiman”, iar transportul cu ambulanța a costat câteva mii de lei

Un alcoolic a ajuns de trei ori în 24 de ore la Spitalul „Elena Beldiman”, iar transportul cu ambulanța a costat câteva mii de lei

Un bărbat de 33 de ani din Hreasca a fost „vedeta” Serviciului de Ambulanță în ajun de Paște. Bărbatul a fost adus vineri, la ora 17.46, la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” întrucât se afla într-o stare de agitație psihomotorie. Nu au trecut șase ore și același bărbat a fost din nou adus de Ambulanța Murgeni la spital, de această dată într-o stare avansată de ebrietate. Pacientul nu a rezistat prea mult fără sa bea, iar a doua zi, pe 15 aprilie, la ora 12.25, a fost adus a treia oara cu ambulanța, după ce, pe fondul consumului exagerat de alcool, a încercat să se sinucidă.

„Înainte de Paște, medicii de la CPU au fost solicitați să intervină în cazul unui bărbat de 33 de ani din Hreasca, care s-a prezentat de trei ori. Prima dată, pentru că intrase într-o stare de agitație, probabil din cauza lipsei alcoolului, a doua oară pentru că era într-o stare avansată de ebrietate, iar a treia oară pentru că, beat fiind, omul s-a tăiat în mai multe locuri pe antebraț dorind probabil să se sinucidă. Pacientul a fost internat, după tentativa de suicid, în secția psihiatrie pentru tratament de specialitate. Pacientul respectiv are antecedente psihiatrice figurând în baza de date a secției Psihiatrie a spitalului bârlădean”, a declarat Adrian Gheorghiu, reprezentantul spitalului în relația cu mass-media.

Astfel de cazuri, deloc puține, îngreunează foarte mult activitatea celor de la Ambulanță. Numărul ambulanțelor este destul de mic și, de multe ori, acestea sunt nevoite să transporte alcoolici la spitale, în vreme ce persoane cu adevărat bolnave riscă să moară, sau să intre în comă pentru că ambulanțele nu ajung la timp la ele. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: