Home » Justitie » Anchetă a Poliției pentru vătămare corporală care ar fi cauzat pierderea sarcinii în cazul scandalului celor care ar fi lovit un echipaj al Ambulanței

Anchetă a Poliției pentru vătămare corporală care ar fi cauzat pierderea sarcinii în cazul scandalului celor care ar fi lovit un echipaj al Ambulanței

Poliția Vaslui a deschis o anchetă pentru vătămare corporală care ar fi cauzat pierderea sarcinii în cazul scandalului celor care ar fi lovit și amenințat cu iataganele un echipaj al Serviciului de Ambulanță Vaslui, după ce adolescenta pentru care au solicitat intervenția unui echipaj medical a ajuns la spital cu diagnosticul de avort spontan.

Tinerii care amenințat cu iataganele un echipaj al Serviciului de Ambulanță în timp ce se afla la o urgență sunt cercetați și pentru vătămare corporală care ar fi cauzat pierderea sarcinii. Anchetatorii iau în calcul varianta în care adolescenta de 16 ani pentru care a fost solicitată ambulanța ar fi suferit un avort spontan provocat în urma loviturilor care ar fi fost primite de la concubinul fetei.

Deși nu există nicio reclamație din partea familiei sau a spitalului cu privire la infracțiunea de vătămare corporală care ar fi cauzat pierderea sarcinii în cazul minorei de 16 ani, polițiștii desfășoară cercetări în acest caz pentru a se stabili dacă cele sesizate se confirmă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Iulian Petre.

Trei tineri cu vârste cuprinse între 18 și 37 de ani, din orașul Negrești, sunt cercetați pentru amenințări și loviri sau alte violențe după ce ar fi agresat și amenințat cu cuțitele de rudele unei adolescente pentru care se solicitase sprijin medical. În aceste condiții, asistentul și șoferul ambulanței au abandonat mașina de serviciu și au fugit pentru a scăpa de furia agresorilor. Potrivit polițiștilor, agresorii ar fi fost deranjați de întrebările adresate la telefon de către dispecerul de serviciu de la numărul de urgență 112.

Când au ajuns la locuința pacientei, rudele au sărit cu iataganele la echipajul medical, căutând-o în ambulanță pe femeia din dispecerat care a cerut amănunte despre starea adolescentei. În acel moment, asistentul aflat în autosanitară a reușit să iasă pe ușa din spate și a fugit, la fel ca și ambulanțierul aflat la volan, cei doi abandonând mașina de serviciu”, a precizat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, medicul Dan Ungureanu.
Cei doi angajați ai SAJ și-au alertat colegii din dispecerat, aceștia cerând sprijinul Poliției și al Jandarmeriei. Însoțiți de forțele de ordine, asistentul medical și șoferul autosanitarei au revenit la locuința adolescentei, pe care au preluat-o cu ambulanța și au transportat-o la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.
Asistentul medical implicat în incident a rămas și el internat în spital în momentul în care a transportat adolescenta la unitatea medicală, în condițiile în care a suferit un puseu de tensiune arterială. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: