Home » Social » Anchetă a episcopiei în cazul unui preot care s-a fotografiat, cu toca preoțească pe cap, în timp ce făcea grătar în cimitir

Anchetă a episcopiei în cazul unui preot care s-a fotografiat, cu toca preoțească pe cap, în timp ce făcea grătar în cimitir

Conducerea Episcopiei Hușilor a anunțat, joi, declanșarea unei anchete în cazul unui preot din comuna Iana care s-a fotografiat, cu pălăria preoțească pe cap, în timp ce prăjea carne la grătar într-un cimitir, având ca fundal morminte. Pozele au devenit publice după ce preotul le-a postat pe o rețea de socializare.

Preotul paroh Marius Mărcuță, din comuna Iana, va fi cercetat disciplinar de către superiorii săi după ce a publicat pe pagina sa de facebook fotografii în care apare făcând grătare într-un cimitir, cu morminte pe fundal, în a treia zi de Paști, așa după cum era menționat în postare. Îmbrăcat în haine civile, Marius Mărcuță apare în fotografii însă cu toca preoțească pe cap, în timp ce întoarce mai multe fleici de carne pe grătar. În unele poze sunt surprinși și câțiva tineri, cei care, probabil, l-au și fotografiat. De altfel, preotul a distribuit postarea publicată pe facebook de către unul din tineri, ulterior aceasta fiind ștearsă.

Reprezentanții Episcopiei Hușilor au anunțat declanșarea unei anchete interne, urmând ca Marius Mărcuță să dea explicații pentru gestul său, acela de a face grătar în cimitir. ”Am văzut fotografiile, iar săptămâna viitoare vom face o cercetare în acest caz a cărui rezultat o să vi-l comunicăm. În săptămâna luminată, cea în care ne aflăm, și în săptămâna patimilor, este interzis, prin regulamentul Bisercii Ortodoxe Române, să se facă anchete disciplinare”, ne-a declarat secretarul eparhial al Episcopiei Hușilor, Marin Tudorică.

Reprezentantul Episcopiei Hușilor a refuzat să comenteze fotografiile până când preotul Marius Mărcuță nu va da explicații despre acestea. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: