Home » Justitie » O bătrână a ars de vie din cauza coșului de fum amplasat necorespunzător și neprotejat termic

O bătrână a ars de vie din cauza coșului de fum amplasat necorespunzător și neprotejat termic

O femeie în vârstă de 80 de ani, din localitatea Pribești, comuna Codăești, a decedat ieri dimineață după ce a ars de vie în propria locuință. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic produs de un coș de fum amplasat necorespunzător și neprotejat termic față de materialele combustibile.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Vaslui, împreună cu membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Codăești, au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă de mare capacitate.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta atât în interiorul locuinței, cât și la nivelul acoperișului. Flăcările au distrus aproximativ 50 metri pătrați de acoperiș din plăci de azbociment și țiglă pe structură din lemn, 40 m.p. de planșeu din scândură, diverse bunuri și materiale combustibile existente în două dormitoare și într-o bucătărie (mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile, acte de identitate și proprietate, și altele).

Pompierii militari au reușit să salveze o cameră și anexele locuinței cu bunurile depozitate în acestea, precum și aproximativ 100 m.p de planșeu și acoperiș. Din nefericire, ambulanța S.M.U.R.D de Terapie Intensivă Medicală nu a putut face diferența dintre viață și moarte pentru proprietara casei, care a fost găsită carbonizată. (G.P)

About Tehno Redactor