Home » Sport » HC Vaslui a învins sâmbătă SCM Politehnica Timișoara, în primul meci din faza a doua a play-off-ului

HC Vaslui a învins sâmbătă SCM Politehnica Timișoara, în primul meci din faza a doua a play-off-ului

Handbal Club Vaslui a învins sâmbătă, în extremis, SCM Politehnica Timișoara, scor 28 – 27, în primul meci din faza a doua a play-off-ului. Vasluienii pot obține calificarea dacă înving și miercuri, în deplasare. În caz contrar va avea loc un al treilea meci, în Sala Sporturilor din Vaslui, pe 13 mai.

Începutul de meci a aparținut oaspeților, care conduceau în minutul cinci cu 4 – 1. Replica vasluienilor nu s-a lăsat însă așteptată prea mult și elevii lui Sandu Iacob și Alexandru Acsinte au restabilit egalitatea în minutul 12, scor 5 – 5. HC Vaslui a intrat apoi la conducere și a mărit chiar avantajul la două lungimi, scor 8 – 6. Timișorenii au reușit egalarea la 10 și au reintrat în avantaj, scor 10 – 11, însă a fost doar un foc de paie. Vasluienii au intrat iar la cârma partidei și au mărit diferența la patru lungimi, scor 17 – 13. Timișorenii au rămas totuși în meci și au restabilit în cele din urmă egalitatea la 22, în minutul 49. Finalul de meci a aparținut favoriților noștri, care aveau 28 – 25 cu un minut înainte de fluierul final. Oaspeții au mai punctat de două ori, însă nu au putut schimba deznodământul partidei.

Gabriel Bujor a fost imperial, cu nu mai puțin de 11 reușite. Au mai marcat pentru HC Vaslui Didi Hrimiuc, Claudiu Dediu (4), Valentin Anton, Mihai Bujor (3), Vlăduț Vlad, Călin Hagiu, Gabriel Cotinghiu (1).

Marko Lasica a fost principala gură de tun de la SCM Politehnica Timișoara, cu 10 goluri marcate. Au mai înscris de la oaspeți Filip Marjanovic (6), Filip Lazarov (4), Ilie Vaidasigan, Leonard Ștefan (2), Cătălin Furak, Vuk Milosevic, Denis Neamțu (1).

Dacă reușește calificarea, HC Vaslui va juca pentru locul cinci cu HC Odorhei sau Dunărea Călărași. În primul meci dintre cele două a avut câștig de cauză HC Odorhei, care a învins cu 29 – 26.

Gabriel Bujor, convocat la un stagiu de pregătire al echipei naționale

Extrema dreaptă de la HC Vaslui, Gabriel Bujor va fi ținut sub observație de selecționerul Xavier Pascual, care l-a convocat pe golgheterul Ligii Zimbrilor la stagiul de pregătire de la Baia Mare. Vasluianul se va prezenta la Baia Mare pe 29 aprilie, la scurt timp după returul cu Politehnica Timișoara. Dacă va confirma, selecționerul îl va păstra în lot pentru dubla cu Serbia din preliminariile Campionatului European 2018. Cu 182 de goluri marcate, Gabriel Bujor e la mare distanță de principalul contracandidat la titlul de golgether, Filip Marjanovic de la SCM Politehnica Timișoara, care are doar 160 de reușite.

Dinamo București a făcut un prim pas spre calificarea în a doua finală consecutivă a campionatului după succesul cu 27-19 (14-10), înregistrat vineri seară pe teren propriu în fața formației HC Dobrogea Sud Constanța. „Câinii” sunt la o victorie distanță de calificarea în ultimul act, al doilea meci al semifinalei fiind programat pe 26 aprilie la Constanța.

CSA Steaua București ocupă în continuare locul 1 în play-out după ce a dispus săptămâna trecută de Suceava cu 39 – 27.

La Făgăraș, CSM-ul din localitate a trecut de CSM Satu Mare cu 24-23, un rezultat ce o trimite pe formația lui Iuliu Varady în liga a doua în foarte mare măsură. Brașovenii au marcat golul victoriei pe contraatac, în ultimul minut de joc. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: