Home » Sport » Real Junior Vaslui, aur și argint la Cupa Prosport Focșani

Real Junior Vaslui, aur și argint la Cupa Prosport Focșani

Micii fotbaliști de la Real Junior Vaslui au avut prestații remarcabile la Cupa Prosport Focșani, unde grupa 2008 a reușit să se încununeze campioană. Puștii de la grupa 2010 au fost și ei foarte aproape de aceeași performanță, dar au pierdut surprinzător în finală. Vasluienii sunt abonați la toate competițiile organizate de Prosport Focșani, turnee de elită unde sunt invitate doar echipele care au dovedit atât seriozitate cât și valoare deosebită pe plan sportiv.

În baza sportivă Valentino Sports din Vaslui au fost weekend-ul trecut două zile pline de fotbal de cea mai bună calitate. Au avut loc meciuri frumoase între copii extrem de talentați care au avut parte de condiții impecabile. Atmosfera a fost dea- dreptul incendiară, cu galerii minunate formate din părinți, dar si alți iubitori ai sportului rege.

Grupa 2008 a jucat în prima fază a competiției împotriva celor de la Școala LM București și CSMS Politehnica Iași. Primele victime ale vasluienilor au fost ieșenii, pe care sportivii pregătiți de Gabriel Crăciun i-au învins-o cu 4 – 2. A urmat un succes și mai clar, scor 4 – 2 cu echipa bucureșteană. Real Junior Vaslui a trecut apoi de Academia Hagi, scor 2 – 1. Finala a fost extrem de disputată, însă vasluienii și-au adjudecat în cele din urmă trofeul, scor 3 -2 cu CSM Politehnica Iași.

În competiția destinată micilor fotbaliști născuți în 2010 toate echipele s-au întâlnit între ele. Puștii vasluieni, pregătiți de Ciprian Amarandei, au început în forță competiția, cu un sec 9 -1 administrat celor de la Juniorul Galați. Au pierdut apoi la mare luptă cu Școala L M București, scor 4 – 5. Real Junior și-a demonstrat din plin valoarea în fața puștilor de la Academia Hagi, pe care i-a umilit, scor 8 – 0. A urmat un nou succes clar, 3 – 0 cu Prosport Focșani. În semifinale au dat iar peste colegii de grupă de la Juniorul Galați, pe care i-au învins cu 6 – 0. În ultimul act au pierdut în fața Academiei Hagi, formație pe care o surclasaseră în grupe, scor 2 – 5.

A fost un turneu reușit, cu echipe foarte bune și care au luptat pentru victorie pe toată durata meciurilor jucate. Aceste performanțe nu au venit întâmplător, ci datorită evoluțiilor foarte bune ale copiilor noștri. Am avut o satisfacție enormă cu grupa 2010, însă din păcate puștii noștri au fost obosiți în finală. Mai mulți copii, de la toate grupele noastre, sunt urmăriți de reprezentanți de la Academia Hagi și vom încerca un parteneriat cu ei. Cei mai buni copii de la noi vor merge în turnee alături de cei de acolo și aceste experiențe îi pot ajuta enorm. La turneele unde participă ei vin scouteri și de la echipe puternice din alte țari, care îi pot lansa în fotbalul mare”, a declarat pentru Est News antrenorul Ciprian Amarandei.

La nivelul grupei 2007 au luat startul opt echipe, împărțite în două grupe a câte patru. Real Junior Vaslui a terminat pe locul cinci, după ce a învins într-un meci de clasament pe Juniorul Galați Alb, scor 2 – 0. În grupe a pierdut primul meci, cu Juniorul Galați Alb, scor 0 – 1. În următorul meci vasluienii au reușit să marcheze însă au suferit un nou eșec, scor 1 – 5 cu Prosport Focșani. A urmat din păcate o nouă înfrângere, scor 2 – 4 cu Academia Hagi. A fost foarte aproape să obțină victoria în meciul de clasament cu Metalosport Galați, scor 2 – 3.

Ca o noutate, pentru a elimina veșnicele dispute iscate de acordarea unor premii individuale, Prosport Focșani a hotărât ca toți copiii prezenți la turneu să primească diploma pentru titlul de ,,Cel mai bun jucător al turneului”. Modificarea a venit după o perioadă în care clubul organizator a renunțat să ofere aceste premii individuale. A revenit, dar le-a dat greutate atribuindu-le cu titluri în memoria fostelor glorii ale fotbalului vrâncean. Clubul și-a susținut decizia motivând că premiul individual câștigat de un jucător nu poate fi obținut fără munca și susținerea unei întregi echipe: club,antrenori, copii, părinți și susținători. (George PROCA)

About Tehno Redactor