Home » Social » Mii de consumatori din județ, majoritatea de pe Valea Prutului, fără curent de peste cinci zile din cauza furtunii de zăpadă de săptămâna trecută

Mii de consumatori din județ, majoritatea de pe Valea Prutului, fără curent de peste cinci zile din cauza furtunii de zăpadă de săptămâna trecută

Mii de consumatori de energie electrică din județ sunt fără energie electrică de peste cinci zile, din cauza furtunii de zăpadă din a doua jumătate a săptămânii trecute. Reprezentanții Delgaz Grid nu au putut preciza când vor fi realimentate și ultimele șapte localități rămasă fără curent după ce rețeaua de electricitate a fost doborâtă la pământ de intemperii.

Șapte localități de pe Valea Prutului, precum și satul Banca, nu beneficiază de energie electrică de pe 21 aprilie, atunci când o parte din rețeaua de electricitate a fost doborâtă la pământ de cantitățile mari de zăpadă depuse pe conductori și rafalele de vânt. Astfel, mii de consumatori din comunele Stănilești, Vetrișoaia, Lunca Banului, Berezeni și Fălciu, toate de pe Valea Prutului, precum și comuna Banca, sunt fără energie electrică.

Echipele noastre se află în continuare pe teren, însă lucrările se desfășoară cu dificultate din cauza condițiilor dificile din zonele de intervenție. Din aceste motive nu putem preciza când anume vor fi realimentate cu energie electrică ultimele localități rămase fără curent”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Delgaz Grid, Sorin Munteanu.

Realimentarea cu energie electrică a localităților afectate de intemperii se va face, în mare parte, cu rețele improvizate, în condițiile în care peste 500 de stâlpi din județul nostru au fost doborâți la pământ de intemperii. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: