Home » Sport » Vasluienii de la CS „Liga de Est” au obținut nu mai puțin de 15 medalii la Campionatul European de taekwondo, contribuție care a făcut ca România să termine pe podium

Vasluienii de la CS „Liga de Est” au obținut nu mai puțin de 15 medalii la Campionatul European de taekwondo, contribuție care a făcut ca România să termine pe podium

Vasluienii de la Clubul Sportiv „Liga de Est” Vaslui au pus serios umărul la clasarea României pe podium la Campionatul European de taekwondo. Cei 11 sportivi de la clubul vasluian au obținut nu mai puțin de 15 medalii, cu ajutorul prestațiilor remarcabile ale acestora România terminând pe locul trei. Opt dintre medaliile obținute la Sofia de Clubul Sportiv „Liga de Est” au fost de aur, patru de argint și trei de bronz. Din lotul vasluienilor au făcut parte șase juniori și cinci seniori.

Marcel Miron și Ștefan Frățian au pus umărul la cucerirea titlului european de către România, la proba de tehnici speciale. Miron a cucerit această probă și la individual și a reușit o performanță cu adevărat remarcabilă, să ajungă la zece titluri de campion european.

Adelina Alicia Mihai a obținut titlul de „Best Junior Female”. Aceasta a luat două medalii de aur la spargeri forță juniori feminin și luptă juniori feminin +65 kg și una de argint la tehnici speciale junioare. Împreună cu Ana Maria Hăisan, a obținut pentru România locul I la proba de spargeri forță junioare feminin. A mai pus umărul, alături de Miruna Lupașcu și la cucerirea probei de tehnici speciale pe echipe. Ana Maria Hăisan și Miruna Lupașcu au obținut cu echipa României bronzul la proba de tull.

Mircea Hondru a cucerit aurul la proba de tehnici speciale, atât la individual cât și pe echipe. La performanța obținută de România a pus umărul și Andrei Ionuț Chiriac, care a mai luat argintul în proba de tehnici speciale. Acesta a mai luat bronzul pe echipe, la proba de luptă.

Vasluienii Georgian Manea, Ștefan Frățian și Andrei Ionuț Chiriac au obținut pentru România argintul la proba de spargeri forță, la seniori. La individual Andra Larisa Ghețeu a obținut în cadrul aceleiași probe bronzul.

Campionatul European, care s-a desfășurat la Arena Armeec din Sofia, capitala Bulgariei s-a bucurat de o prezență numeroasă a aproximativ 1000 de participanți, dintre care 591 de sportivi din 29 de țări europene. România a participat cu 38 de sportivi juniori și seniori, la probele de tull, luptă, spargeri-forță și tehnici speciale, pe individual și pe echipe. A ocupat locul III pe podiumului Campionatului, în urma Poloniei (locul I) și Norvegiei (locul II), câștigând în total 25 de medalii: opt medalii de aur, șase medalii de argint și 11 de bronz.

Este un rezultat excelent pentru Federația noastră și pentru România. Sunt mândru de prestația sportivilor, arbitrilor și antrenorilor noștri și îi felicit pe fiecare în parte pentru munca și efortul depus pentru a evidenția România pe harta Taekwon-do-ului european. Aș vrea să mulțumesc cu această ocazie Ministerului Tineretului și Sportului pentru sprijinul acordat și, în mod special, domnului ministru Marius Alexandru Dunca, care până acum, din punctul nostru de vedere, a făcut o treabă minunată la conducerea Ministerului Tineretului și Sportului.”, a declarat Cosmin Oprescu, președintele Federației. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: