Home » Social » „Grădinile groazei”, noua comedie ce li se pregătește bârlădenilor iubitori de teatru

„Grădinile groazei”, noua comedie ce li se pregătește bârlădenilor iubitori de teatru

Actorii Teatrului „Victor Ion Popa” se pregătesc intens pentru a vă prezenta în premieră o comedie spumoasă cu ocazia Zilelor Culturale ale Bârladului. Astfel, duminică 21 mai, de la 18.30, sunteți invitați la teatru pentru a viziona premiera piesei „Grădinile groazei” de Daniel Call. Spectacolul, care va fi prezentat în premieră la Bârlad, este regizat de Octavian Jighirgiu, regizor dar și actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași. Scenografia spectacolului este semnată de Sandu Maftei.

„Grădinile groazei” este un text care aparține dramaturgului german Daniel Call, în traducerea lui Victor Scoradeț, în care întâlnim două cupluri – Sonni Esser (Andreea Darie – studentă la Universitatea Națională de Arte ”George Enescu”, Iași) și Sigi Esser (Bogdan Manolache), alături de fratele lui Sigi, Friedo (Lucian Arhire) și soția sa, Frieda (Petronela Ene). Sonni și Sigi Esser se instalează la țară, în vecinătatea fratelui lui Sigi, Friedo. Ea (Sonni) e pasionată de modă, snoabă și artificială; el (Sigi) este pasionat până la obsesie de chimie și speră să facă o descoperire senzațională. Friedo (electrician) și Frieda (preocupată de istoria Celui de-al Treilea Reich) au o familie numeroasă (5 copii – Sorin Ghiorghe, Alex Savu, Cecilia Todică, Simon Salcă jr., Oana Florea), sunt mereu entuziaști, gălăgioși (fără să spună nimic), dornici de a face bine (fără să li se ceară), genul care îți invadează fiecare colțișor al intimității.

Cum e și firesc, cele două cupluri incompatibile nu pot comunica, nu pot relaționa, fiind alienați de manipularea televiziunii și de incultură. De aici, scânteia unui conflict care evoluează progresiv către un soi de război total prin grădinile din fața și din spatele celor două case!

Așadar, pe 21 mai, în ultima zi a sărbătorii culturale bârlădene, sunteți așteptați în sala Teatrului „Victor Ion Popa” la cel mai nou spectacol al trupei de actori bârlădeni, regizat în premieră la Bârlad de Octavian Jighirgiu. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: