Home » Sport » HC Vaslui e nevoită să joace meci decisiv, după ce a pierdut în deplasare la SCM Politehnica Timișoara

HC Vaslui e nevoită să joace meci decisiv, după ce a pierdut în deplasare la SCM Politehnica Timișoara

Handbal Club Vaslui a pierdut cel de-al doilea meci din cadrul fazei a doua a play-off-ului, scor 28 – 33 cu SCM Politehnica Timișoara. Vasluienii i-au învins sâmbătă pe timișoreni, astfel că echipa calificată se va decide după disputarea unui al treilea meci.

Elevii pregătiți de Sandu Iacob și Alexandru Acsinte au intrat bine în meci și s-au distanțat repede la două goluri, scor 1 – 3 în minutul 5. Timișorenii au rămas în meci și s-au apropiat la o lungime, scor 3 – 4, însă vasluienii au mărit ecartul apoi la trei goluri, scor 3 – 6. Cu un singur gol marcat în zece minute echipa oaspete a pierdut frâiele partidei, iar gazdele au intrat în avantaj, scor 8 – 7 în minutul 20. A urmat o perioadă de joc spectaculoasă, cu goluri de ambele părți. Vasluienii au mai condus, la 8 – 9 și au păstrat echilibrul apoi până în minutul 25. A urmat o perioadă de secetă pentru atacul nostru, în timp ce timișorenii marcau pe bandă rulantă, motiv pentru care s-au distanțat la cinci lungimi, scor 11 – 16. Aceștia aveau să își mărească ecartul la opt goluri, scor 22 – 14 în minutul 39. Vasluienii au fost ceva mai inspirați în perioada următoare de joc și s-au apropiat la două goluri de gazde, scor 28 – 26. A fost însă doar un foc de paie pentru că timișorenii au fost deciși să lupte până la sfârșit pentru șansa de a accede în faza următoare. Sfârșitul de meci a adus cinci goluri în poarta noastră și doar două în ale gazdelor, scor final 33 – 28.

Cei mai buni marcatori de la HC Vaslui au fost Călin Hagiu și Gabriel Bujor, cu câte șase goluri. Aceștia au fost urmați îndeaproape de Bușecan, cu cinci reușite. Au mai marcat pentru formația vasluiană Cotinghiu Gabriel (3), Marian Vasilică Barac, Andrei Popescu (2). Claudiu Dediu (2), Ciprian Iftene (1)

Filip Lazarov a fost golgheterul partidei cu 9 reușite. Pentru Poli au mai înscris: Vuk Milosevic (7), Marko Lasica (5), Cristian Fenici, Filip Marjanovic (4), Andrei Florin Santeiu (3) și Leonard Ștefan (1).

După pauza pentru naționale cele două grupări se vor întâlni din nou pentru a se decide care va juca pentru locul cinci și care pentru locul șapte. Decisivul este programat pentru 13 mai în Sala Sporturilor din Vaslui. Și cealaltă confruntare din grupa 5-8 a ajuns în decisiv după ce HC Dunărea Călărași a câștigat acasă cu 30-26 meciul doi, primul revenind formației din Odorhei cu 29-26. Va fi nevoie de meciul trei și pentru desemnarea finalistei în duelul dintre campioana en-titre, Dinamo București și HC Dobrogea Sud. Bucureștenii s-au impus acasă cu 27-19 în primul meci, dar formația din Constanța a egalat la general după ce s-a impus cu 27-25 pe propriul teren. Cealaltă semifinală care va opune pe AHC Potaissa Turda și CSM București va începe în 10 mai.
CSA Steaua București a încheiat turul play-out-ului cu patru victorii din tot atâtea partide posibile, după 27-20 (10-7) la Focșani, miercuri seară. Tot în etapa a patra, CSU Suceava a învins pe CSM Făgăraș, 24-18 (11-6).

În urma acestor rezultate, Steaua își consolidează primul loc în clasament, cu 27 de puncte, trei mai multe decât Suceava, însă bucureștenii vor sta în ultima etapă, programată peste trei zile. Pe locul trei se află CSM Focșani, cu 19 puncte. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: