La Bârlad are loc prima ediție a Simpozionului și Concursului Internațional cu tema – ,,Creativitate și inovație în educație"
Școala Gimnazială Vasile Pârvan Bârlad și Liceul Teoretic Mihai Eminescu Bârlad sunt gazdele Simpozionului și Concursului Internațional cu tema – ,,Creativitate și inovație în educație”, ediția I.
Evenimentul este organizat de Școala Gimnazială Vasile Pârvan Bârlad și Liceul Teoretic Mihai Eminescu Bârlad, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Casa Corpului Didactic Vaslui, Biblioteca ,,Stroe Beloescu’’Bârlad, Școala Gimnazială ,,Episcop Iacov Antonovici’’ Bârlad, Școala Gimnazială Nr. 1 Zorleni, Liceul Teoretic ,,Hyperion’’, Durlești, Chișinău, Republica Moldova, Școala Profesională nr. 2 Cahul.
„Activitatea se adresează cadrelor didactice și elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal. Scopul manifestării metodico-științifice este de realizare a unui schimb de informații, de experiențe și de exemple de bună practică atât între elevi cât și între cadrele didactice dar și acela de cunoaștere și stimulare a potențialul literar și plastic al copiilor din învățământul primar, gimnazial și liceal”, ne-a declarat Mariana Muntenașu, director adjunct la Școala Gimnazială „ Vasile Pârvan” Bârlad.
Organizată pe două secțiuni adresate cadrelor didactice și elevilor, activitatea a trezit interesul a 520 cadre didactice și a 630 elevi din toate județele țarii precum și a profesorilor și elevilor din unități școlare din Republica Moldova : Liceul Teoretic ,,Hyperion’’, Durlești, Chișinău și Școala Profesională nr. 2 Cahul.
Concursul Internațional a avut tema „Tărâmul magic al copilăriei” și a reunit într-o expoziție cele mai reprezentative lucrări plastice ale elevilor. Expoziția poate fi vizitată la Casa Armatei Bârlad până astăzi, la ora 16.00. Lucrările plastice au evidențiat creativitatea elevilor noștri indiferent că sunt de o parte sau de alta a Prutului. De la ora 12.00 la Liceul Teoretic M. Eminescu Bârlad va avea loc masa rotundă pe tema Resurse ale stimulării creativității și priorități ale inovării în învățământ, activitate care încheie activitățile. (George PROCA)