Home » Sanatate » În noaptea de Revelion, ambulanțierii vasluieni au fost solicitați la 69 de cazuri

În noaptea de Revelion, ambulanțierii vasluieni au fost solicitați la 69 de cazuri

Tragedii, în noaptea de Revelion. O femeie în vârstă de 75 de ani, din Bulboaca, comuna Deleni, a decedat chiar în noaptea dintre ani, din cauza arsurilor suferite în urma unui incendiu care i-a ars casa. În aceeași noapte, un bărbat de 35 de ani din Coșca a fost găsit decedat în locuința sa. Sunt două cazuri speciale cu care echipajele Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Vaslui s-au confruntat în noaptea de Revelion.
Ambulanțierii vasluieni au mai fost solicitați să se deplaseze în localitatea Emil Racoviță, unde o femeie gravidă în vârstă de 30 de ani simțea că i se apropie sorocul. Femeia,aflată la a șasea sarcină, a născut chiar în ambulanță, fiind asistată de membrii echipajului.
Tot de Revelion, ambulanța a ajuns și la Duda-Epureni, la o fată de 12 ani, aflată în stare avansată de ebrietate. Minorei i s-a acordat primul ajutor, după care fata a fost transportată la spitalul din Bârlad.
În noaptea de Revelion au fost înregistrate 69 de solicitări la Serviciul de Ambulanță Județean. Printre altele, s-a intervenit și în cazul a trei agresiuni și a unui accident de circulație în municipiul Vaslui. În rest, au fost solicitări obișnuite, în urma excesului alimentar sau consumului de alcool, respectiv cazuri de acutizare a unor boli cronice.
Reprezentanții SAJ Vaslui spun că față de alte nopți de Revelion au fost mai puține agresiuni și mai puțini pacienți care au avut nevoie de asistență medicală în urma consumului exagerat de alcool.

Prima zi a anului a fost tragică pentru doi vasluieni

Zi nefastă pentru un tânăr de 30 de ani, din Vaslui. Chiar în prima zi a anului, bărbatul a ajuns în comă profundă la Spitalul Județean Vaslui, după ce a căzut în baie. Acesta suferea de epilepsie, iar cea care l-a găsit și a anunțat ambulanța a fost chiar mama acestuia. Echipajul ajuns la domiciliul bărbatului a constatat că acesta se afla în stop cardio-respirator. Pacientul a fost resuscitat și transportat la Spitalul Județean, unde se află și acum în stare de comă profundă, la secția de Terapie Intensivă.
Ziua de 1 Ianuarie a fost una fatidică pentru un bârlădean în vârstă de 61 de ani, victimă a unui accident de circulație, petrecut ieri în jurul orei 19.30. Bărbatul a fost accidentat mortal de un șofer în vârstă de 21 de ani, din comuna Cerțești, județul Galați, care conducea autoturismul personal pe strada Tecuciului, pe sensul de mers dinspre Bârlad spre Tecuci. Victima în vârstă de 61 de ani fost lovită în plin în apropierea benzinăriei de pe strada Tecuciului.
Echipajul ambulanței trimise la fața locului, a acordat primul ajutor victimei accidentului, dar după aproape o oră de manevre de resuscitare fără succes, au fost nevoiți să constate decesul bărbatului.
„Șoferul autoturismului înmatriculat în Galați este cel care a sesizat la numărul unic de urgență 112 că a accidentat un pieton care se deplasa pe carosabil în Bârlad, pe strada Tecuciului. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă. Șoferul a fost supus testării cu aparatul alcooltest, în urma căreia a reieșit că acesta nu consumase băuturi alcoolice”, a declarat Loredana Stavăr, din cadrul IPJ Vaslui. (Mihaela NICULESCU)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*