Home » Sanatate » De Anul Nou, au ajuns la Urgențe

De Anul Nou, au ajuns la Urgențe

Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) din cadrul Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad a înregistrat în noaptea de Revelion un număr de 55 de pacienți, iar până pe 2 ianuarie au fost consultați 115 pacienți.
În cele trei zile, medicii urgentiști au intervenit în cazul a trei victime ale agresiunilor fizice. Un tânăr de 17 ani, din Viișoara a fost internat la Chirurgie, după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral care i-a provocat un hematom epicranian drept. O altă victimă a agresiunii a fost și un bărbat de 46 de ani din Glăvănești, care în urma investigațiilor imagistice, s-a stabilit că prezenta hemoragie subarahnoidiană tempero-parietală bilaterală, medicii considerând că se impune transferul pacientului Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Pacientul se afla în stare de ebrietate și anamneza a fost destul de dificilă. După ce inițial a declarat că a fost bătut, la plecare a spus că, de fapt, a căzut.
Victimă a agresiunii fizice a fost și un bătrân de 84 de ani, din Murgeni, care s-a ales cu două fracturi, una pertrohanteriană stânga și alta de coastă dreapta, pentru care a fost internat în secția ortopedie.
Nu au lipsit din tabloul urgențelor înregistrate în noaptea de Revelion, pe 1 și 2 ianuarie, nici cazurile obișnuite: decompensări ale unor boli cronice dar și accidente vasculare cerebrale și infarcte miocardice acute, conform datelor furnizate de dr. Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Elena Beldiman”. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*