Home » Administratie » Aglomerație sporadică în Vama Albița cauzată de basarabenii care petrec sărbătorile pe rit vechi

Aglomerație sporadică în Vama Albița cauzată de basarabenii care petrec sărbătorile pe rit vechi

Aglomerație sporadică, în anumite intervale orare, în Vama Albița, cel mai mare punct de trecere al frontierei de pe granița de est a României, cauzată de basarabenii care petrec sărbătorile pe rit vechi în stațiuni montane din România. Poliția de Frontieră sfătuiește șoferii care vor să intre sau să iasă din Republica Moldova să urmărească harta cu timpii de așteptare din toate punctele de frontieră din România și, implicit, cel din Vama Albița.

 Traficul rutier și de persoane a crescut în Vama Albița în primele zile din acest an, în special pe sensul de intrare în țară, în condițiile în care turiștii din Republica Moldova vin în România pentru a petrece sărbătorile de iarnă pe rit vechi în stațiunile noastre montane. Cu toate acestea, nu există blocaje sau timpi mari de așteptare în punctul de trecere a frontierei, așa după cum susțin oficialii Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui.

”Cetățenii din Republica Moldova care tranzitează Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Albița vin în grupuri astfel încât mai există momente în care sunt la control 40-50 de autovehicule, ceea ce înseamnă 15-20 de minute ca timpi de așteptare pentru conducătorii auto. Deci, nu putem vorbi de o aglomerație constantă așa cum ne așteptăm să fie la mijlocul lunii, atunci când cetățenii din Republica Moldova termină concediile și merg spre locurile de muncă din străinătate. Atunci când situația o va impune, vom suplimenta personalul din PTF din rezerva de cadre pe care o avem în permanență în așteptare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Pentru a evita aglomerația, polițiștii de frontieră vasluieni recomandă celor care tranzitează PTF Albița să acceseze site-ul instituției, la adresa www.politiadefrontiera.ro, pentru a vedea care sunt timpii de așteptare din fiecare punct de trecere al frontierei de pe granițele României. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*