Home » Justitie » Polițiștii bârlădeni au reținut doi bărbați, pentru contrabandă cu țigări

Polițiștii bârlădeni au reținut doi bărbați, pentru contrabandă cu țigări

Captură importantă de țigări de contrabandă, ieri seară, în apropiere de Bârlad! În urma percheziției, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad au ridicat din două mașini aflate într-o parcare de pe raza comunei Tutova, 750 de cartușe de țigări timbrate în Republica Moldova dar și suma de 50.000 de lei.

Polițiștii au fost destul de vigilenți și au reușit să prindă suspecții, unul de 37 de ani, din Lunca Banului, și altul de 39 de ani, din Buzău. Astăzi, cei doi bărbați au fost reținuti și urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru aplicarea măsurilor preventive.

„În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Ancheta este efectuată de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Pentru infracțiunea de contrabandă, Legea 86/2006 prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi, iar în cazul în care aceste fapte sunt săvârșite de una sau mai multe persoane înarmate ori de două sau mai multe persoane împreună, se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 15 ani și interzicerea unor drepturi.

Sunt fapte asimilate infracțiunii de contrabandă și colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia. (Mihaela NICULESCU)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*