Home » Monden » Cățelușii abandonați la un container de gunoi din Bârlad au supraviețuit ca prin minune

Cățelușii abandonați la un container de gunoi din Bârlad au supraviețuit ca prin minune

O minune în preajma Crăciunului. Nadia Ananie, bârlădeancă iubitoare de animale, care a luat la ea acasă trei pui de cățel găsiți abandonați într-o cutie lângă niște containere de gunoi, la mijlocul lunii trecute, a reușit să-i salveze.

De Sărbători, inimoasa iubitoare de animale s-a bucurat de îmbunătățirea spectaculoasă a stării de sănătate a puiuților, iar ghemotoacele de blană se simt bine în noua locuință, supravegheați și de motănelul negru al familiei.

Șansele ca puii să trăiască erau minime, având în vedere ca aveau doar câteva zile și fuseseră lăsați flamanzi și în frig aproape o zi. Scheunatul de disperare al cățelușilor a fost auzit de mulți bârlădeni care au trecut pe lângă ei, dar, din păcate, ore întregi, niciunul nu a reacționat, în afară de a-și manifesta mila. Nadia i-a luat acasă, i-a încălzit cu sticle cu apă și i-a hrănit cu biberonul. Le-a făcut și prima deparazitare, iar acum par a fi sănătoși.

Atât Nadia cât și bârlădenii care manifestă iubire și respect față de aceste patrupede așteaptă ca în anul care a început să vadă mai multă implicare din partea autorităților responsabile cu gestionarea serviciului câinilor fără stăpân. Vor să vadă că Primăria este interesată de o campanie serioasă de convingere a deținătorilor de câini pentru a-și steriliza și microcipa animalele, mai ales că în Bârlad exista ONG-uri care pot face aceste operații gratis. (M.N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: