Home » Administratie » Operatorul de salubritate din Bârlad, luat în vizor de Garda de Mediu

Operatorul de salubritate din Bârlad, luat în vizor de Garda de Mediu

Cantitatea mare de gunoi revărsat peste containerele de la punctele gospodărești din Bârlad a atras atenția Gărzii de Mediu Vaslui. Reprezentanții SC Urbana SA, noul operator de salubritate din Bârlad, au fost contactați de comisarii de la Mediu pentru a oferi explicații în legătură cu situația creată.

Bârlădenii constată de câteva zile că orașul lor este invadat de gunoaie, cum nu a fost niciodată. Se plâng că sunt nevoiți să arunce pe jos deșeurile și resturile menajere, din cauza lipsei containerelor sau pentru că cele existente nu au fost golite.

Am fost contactat de reprezentanții Gărzii de Mediu și le-am explicat cum stau lucrurile. Suntem în plin proces de amplasare a containerelor noi la punctele gospodărești și deja acolo unde au fost amplasate gunoiul nu mai este aruncat pe jos. Nu am fost amendați, domnii au înțeles care este situația și vor vedea în câteva zile o schimbare”, a declarat, pentru Est News, Mircea Oprea, directorul tehnic al SC Urbana SA.

Să vedem care va fi și comportamentul cetățenilor după ce noul operator va pune la dispoziție pungi pentru colectarea selectivă, pentru locuitorii de la case, și containere speciale, pentru cei de la bloc. De asemenea, în următoarele zile vom constata și dacă noua firmă de salubritate respectă întocmai programul de ridicare a gunoiului selectat. Vom reveni.

(Mihaela NICULESCU)

About admin

%d blogeri au apreciat: