Home » Administratie » Primaria Vaslui a incasat in 2019 un procent de 96% din taxele si impozitele locale

Primaria Vaslui a incasat in 2019 un procent de 96% din taxele si impozitele locale

Vasluienii de dovedesc a fi buni platnici, atunci cand vine vorba despre achitarea taxelor si impozitelor locale. La finalul anului 2019, incasarile din taxe si impozite locale au inregistrat un grad de realizare de 96%. Bugetul local al municipiului Vaslui pe anul 2019 a fost in valoarea totala de 121 milioane de lei. Pentru sectiunea de functionare a fost alocata suma de 102 milioane lei, in timp ce pentru dezvoltare s-a virat suma de 19 milioane de lei.
La aceasta data, Primaria Vaslui a inceput sa lucreze la intocmirea bugetului local pentru anul 2020.
„Primaria Vaslui nu are datorii la funizori sau facturi restante. Avem adoptata o hotarare privind nivelul taxelor si impozitelor locale pentru anul 2020 si in baza acestor date conturam bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2020”, a precizat Vasile Paval, primarul municipiului Vaslui.
Conform hotararii votate de Consiliul Local (CL) Vaslui in luna aprilie a anului trecut, taxele si impozitele locale pentru anul 2020 raman la nivelul celor din anul 2019.
Persoanele fizice si juridice care achita integral impozitele locale in primul termen de plata beneficiaza de o bonificatie financiara de 10%. Primaria Vaslui are inregistrate 50.000 de roluri pentru persoanele fizice si 2.850 roluri pentru persoanele juridice.
Contribuabilii pot achita obligatiile fiscale si prin plata cu autentificare pe ghiseul.ro. Contribuabilul isi poate cunoaste electronic suma de plata, iar daca dispune de un card bancar valabil poate face plata din fata unui calculator. De asemenea, la Serviciul Financiar se poate achita cu card bancar prin intermediul P.O.S.
(Danut CIOBANU)

%d blogeri au apreciat: