Home » Administratie » Antreprenorii vasluieni nu mai vor ca guvernanții să modifice zilnic Codul Fiscal

Antreprenorii vasluieni nu mai vor ca guvernanții să modifice zilnic Codul Fiscal

Oamenii de afaceri din județul Vaslui au speranțe mari pentru anul 2020. Indiferent de partidele care guverneazâ țara, antreprenorii își doresc stabilitate politică, economică și o fiscalitate predictibilă.
”În ultimii doi ani, Codul Fiscal a fost modificat de 750 de ori, ceea ce este foarte mult. Sperăm ca în acest an să nu se mai întâmple așa ceva. Vrem ca în noul an să plouă cu proiecte europene atât la nivel național, cât și în județul Vaslui. Idiferent de colatura politică, aș vrea să cred că toți politicienii locali vor reprezenta cum se cuvine județul Vaslui, vor fi mai patrioți”, a spus Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui.
Din nefericire, anul 2019 a fost o perioadă extrem de grea pentru oameni de afaceri. Modificarea zilnică a legislației financiare a bulversat activitatea firmelor și a determinat mulți antreprenori să își închidă afacerile.
În cursul lunii septembrie 2019 a fost lansată Cartea Albă a IMM-urilor, în care sunt scoase în evidență situațiile prin care trec întreprinzătorii. În zona Moldovei, 21% dintre antreprenori consideră că există o situație favorabilă mediului de afaceri, 46% au o poziție neutră, iar 33% consideră că este o situație stânjenitoare mediului de afaceri.
„În general, anul 2019 a fost unul dificil pentru mediul de afaceri. Numărul de societăți care activează în sectorul privat a scăzut, PIB-ul a scăzut, investițiile au scăzut. Eu sunt totuși o persoană optimistă și sper ca în 2020 lucrurile să se schimbe în bine. Antreprenorii sunt foarte importanți pentru societate, pentru că ei reprezintă baza salarială și asigură prin bugetul de stat funcționarea instituțiilor statului”, a spus Ovidiu Copacinschi, președintele Asociației Patronale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii Vaslui.
(Dănuț CIOBANU)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*