Home » Administratie » Bârlădenii vor avea un talcioc mai mic, dar mai civilizat

Bârlădenii vor avea un talcioc mai mic, dar mai civilizat

În sfârșit, bârlădenii vor avea un talcioc  amenajat corespunzător unui comerț civilizat. În cel mai scurt timp, cei 3.500 m.p., cât este suprafața talciocului, vor fi curățați de acareturile vechi lăsate în paragină și vor fi amplasate căsuțe din lemn pentru comercianți, iar spațiile dintre acestea vor fi balastate.

Căsuțele reabilitate, care au fost folosite la Târgul de Crăciun, vor fi amplasate permanent în talcioc, iar pentru târgurile ce vor fi organizate în viitor vor fi achiziționate altele noi.

„Așa cum am promis de la preluarea funcției de director al Direcției pentru Administrarea Parcărilor, Piețelor și Cimitirelor (DAPPC) Bârlad, talciocul din oraș va avea un aspect civilizat.  Cetățenii nu vor mai trebui să suporte imaginile de Ev Mediu de până acum, pentru că deja am demarat acțiunea de igienizare a spațiului din talcioc. Vom duce la REMAT toate chioșcurile improvizate, toată fierăraia depozitată aici de ani de zile, și pe lângă cele zece căsuțe din talcioc vom mai aduce alte zece, astfel încât toți bârlădenii care vând în talcioc pentru a-și câștiga existența, să aibă condiții cât de cât mai civilizate. Problema grupului sanitar am rezolvat-o recent și sperăm ca treptat să mai facem și alte îmbunătățiri. Nu vom majora chiria în talcioc, taxa rămânând aceeași, adică 3 lei/zi/mp”, ne-a declarat Mircea Iosipescu, directorul DAPPC.

Acesta a mai spus că talciocul va fi amenajat doar pe o jumătate din suprafața actuală, cealaltă urmând a fi transformată într-o locație ce va fi închiriată. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*