Home » Politic » PSD Vaslui amână alegerile interne cu un an. Locale și parlamentarele, decisive pentru cine va conduce partidul

PSD Vaslui amână alegerile interne cu un an. Locale și parlamentarele, decisive pentru cine va conduce partidul

Alegerile pentru noua structură de conducere a Organizației Județene a PSD vor fi amânate cu un an, până după parlamentarele din toamnă, care vor fi decisive pentru cei care vor conduce pe viitor partidul în județul nostru. În aceste condiții, mandatul de patru ani a lui Dumitru Buzatu și a celorlalți din fruntea organizației se va prelungi cu un an, în cadrul unei conferințe județene care va fi în această iarnă.

Social-democrații din județ pregătesc Conferința Județeană care trebuie organizată înainte de Congresul Extraordinar al PSD din 29 februarie. Însă nu pentru a stabili o nouă conducere în fruntea organizației vasluiene, așa cum ar fi fost normal, ci pentru prelungirea cu un an a mandatului celor care se află deja de patru ani la cârma partidului. Conform statutului, alegerile județene la PSD trebuiau organizate la sfârșitul anului trecut, mai precis în perioada octombrie – decembrie 2019. Acest aspect nu s-a întâmplat, ceea ce face ca viitoarele campanii electorale pentru locale și parlamentare să fie conduse de acceași echipă social-democrată: Dumitru Buzatu președinte, Ciprian Trifan secretar general și Adrian Solomon președinte executiv. Desigur, cei trei vor fi ajutați de întreaga echipă a Consiliului Județean a PSD, din care fac parte peste o sută de membri, printre care primari, consilieri locali și județeni, președinți de structuri de partid. Abia după alegerile generale de la sfârșitul anului se va hotărî cine va rămâne în fruntea organizației și cine trebuie să plece, în funcție de rezultatele obținute. Desigur, foarte mult va cântări în balanță și scorul de la alegerile locale de la începutul lunii iunie. Acestea vor fi decisive și în ceea ce privește viitoarea structură a Consiliului Județean, ca legislativ, dar mai ales ca executiv. (Ionuț PREDA)

%d blogeri au apreciat: