Home » Invatamant » CL Vaslui a aprobat rețeaua unităților de învățământ pentru anul școlar 2020-2021

CL Vaslui a aprobat rețeaua unităților de învățământ pentru anul școlar 2020-2021

Consiliul Local (CL) Vaslui a aprobat în ultima ședință ordinară o hotărâre privind rețeaua unităților de învățământ preuniversitar de stat și particular pentru anul școlar 2020-2021.
La nivelul municipiului Vaslui, funcționează în prezent 26 unități de învățămâmt de stat cu personalitate juridică, 23 unități de învățământ de stat arondate unităților de învățământ cu personalitate juridică, 3 creșe și 3 unități de învățământ particular.
Potrivit legislației în vigoare, unitățile de învățământ de stat au personalitate juridică dacă se organizează și funcționează astfel: cu minim 300 de elevi; cu minim 300 de elevi, preșcolari și antepreșcolari; cu minim 150 de preșcolari și antepreșcolari; cu minim 100 de elevi și/sau preșcolari, în cazul unităților de învățământ special.
”Am discutat cu conducerile tuturor unităților de învățământ din municipiu, an analizat din punct de vedere al copiilor, pentru că sunt norme privind numărul de școlari, preșcolari pentru a-și menține personalitatea juridică. Am menținut școlile cu personalitatea juridică, având o intervenție doar la Școala Generală nr. 1 care are structurile din suburbiile Rediu și Brodoc. În acest caz, am decis că vom sprijini copiii din Rediu să învețe la Brodoc, unde este o școală modernizată. Celelalte unități școalare le păstrăm cu personalitate juridică”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.
Potrivit Legii educației naționale, rețeaua școlară este foarmată din totalitatea unităților de învățământ acreditate, respectiv autorizate provizoriu, acesta fiind organizată de către autoritățile administrației publice locale, cu avizul conform al inspectoratelor școlare. Rețeau școlară a unităților de învățământ se dă publicității la începutul fiecărui an calendaristic, pentru anul școlar următor.
(Dănuț CIOBANU)

%d blogeri au apreciat: