Home » Administratie » Lista contribuțiilor de asigurări sociale pe care vasluienii le vor achita în anul 2020

Lista contribuțiilor de asigurări sociale pe care vasluienii le vor achita în anul 2020

de Dănuț CIOBANU

N În anul 2020, cota de contribuție aferentă fondurilor de pensii administrate privat este de 3,75%. La sfârșitul anului 2019, în județul Vaslui erau înregistrați 82.754 de participanți la un fond de pensii administrat privat. Și în acest an, angajații din sectorul construcțiilor vor fi scutiți de la plata contribuției către pensiile private. Pentru anul 2020, nivelul contribuțiilor de asigurări sociale se menține la același nivel ca în anul trecut.

În cursul anului 2020, cota de contribuție aferentă fondurilor de pensii administrate privat este de 3,75%. Persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor realizate în baza contractului individual de muncă încheiat cu angajatorii care desfășoară activități în sectorul construcții, care datorează contribuția la fondul de pensii administrat privat, sunt scutite de la plata contribuției și în anul 2020.

Conform datelor Casei Județene de Pensii (CJP) Vaslui, în cota de contribuție de asigurări sociale datorată de către persoanele fizice care au calitatea de angajați sau pentru care există obligația plății contribuției de asigurări sociale este inclusă și cota contribuției aferentă fondurilor de pensii administrate privat.

În conformitate cu art. 138 din Legea 227/2015, privind Codul fiscal, cotele de contribuții de asigurări sociale sunt următoarele: 25% datorată de către persoanele fizice care au calitatea de angajați sau pentru care există obligația plății contribuției de asigurări sociale;

4% datorată în cazul condițiilor deosebite de muncă, astfel cum sunt prevăzute în Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, de către persoanele fizice și juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora;

%d blogeri au apreciat: