Home » Business » Proiecte europene de milioane de euro, pentru sprijinirea mediului de afaceri vasluian

Proiecte europene de milioane de euro, pentru sprijinirea mediului de afaceri vasluian

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui a atras, în ultimii ani, sume importante din fonduri europene nerambursabile, pentru sprijinirea mediului de afaceri.

Ionel Constantin, președintele CCIA Vaslui, a spus că instituția pe care o conduce a implementat proiecte europene care se ridică la aproximativ 3,5 milioane de euro.

”Aceste proiecte se traduc în cursuri de calificare și polificare, precum și în pregătirea managerilor de firme. Nu în ultimul rând, o serie de firme, atât din județul Vaslui cât și din regiune, au beneficiat de bani pentru creionarea noilor afaceri”, a precizat Ionel Constantin.

Din nefericire, decalajul dintre județul Vaslui și restul județelor din Moldova în ceea ce privește numărul de proiecte depus pe Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 a crescut spectaculos în ultimele luni.

În prezent, cu cele 38 de proiecte înregistrate, Vasluiul se află la o distanță destul de mare față de celelalte județe din Regiunea de Dezvoltare Nord Est.

Conform datelor Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord Est, situația se prezintă astfel: Bacău – 125 de proiecte, Botoșani – 47 proiecte, Iași – 131 proiecte, Neamț – 86 proiecte, Suceava – 136 proiecte, Vaslui – 38 proiecte.

Pentru județul Vaslui, cel mai important proiect finanțat prin POR 2014-2020 este modernizarea drumul strategic pe direcția Bârlad, Laza, Codăești. Restul proiectelor sunt depuse de firme din Vaslui, Bârlad, Huși sau Negrești și vizează investiții în modernizarea unei fabrici de pahare, echipare laborator dentar, achiziționare echipamente și utilaje performante specifice lucrărilor de pregătire a terenului, înființarea unei unități de producție pentru soluții ignifuge etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*