Home » Sanatate » Proiectul Spitalului Municipal Vaslui în valoare de 84 milioane lei a intrat în procedura de selecție

Proiectul Spitalului Municipal Vaslui în valoare de 84 milioane lei a intrat în procedura de selecție

de Dănuț CIOBANU 

Consiliul Județean Vaslui a transmis la Compania Națională de Investiții proiectul privind ”Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui”. Investiția va fi realizată cu finanțare de la bugetul de stat și fonduri de la bugetul județului Vaslui. Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 84.207.585 lei cu TVA. În prezent, dosarul este în procedura de selecție și sunt șanse mari ca proiectul să obțină finațarea în vederea execuției.

În urmă cu mai mulți ani, autoritățile din județul Vaslui au inițiat proiectul privind construcția Spitalului Vechi. Astfel, în anul 2014 a fost încheiat un contract de asociere între Consiliul Județean (CJ) Vaslui și Consiliul Local (CL), în vederea modernizării spitalului. Cum CL Vaslui nu a găsit surse de finanțare pentru realizarea investiției, CJ Vaslui a transmis o adresă la Compania Națională de Investiții (CNI), prin care a cerut includerea proiectului în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social.

Prin adresa nr. 1889/2019, înregistrată la CJ Vaslui, compania a comunicat că proiectul propus a fost luat în evidență în vederea includerii în lista sinteză.

”Sperăm ca acest proiect să treacă de CNI. Noi am terminat toată documentația și am depus-o în vederea obținerea finanțării. Prin această investiție se va face un alt spital. Vor fi reabilitate corpurile de clădire mai bune, iar construcțiile care sunt în stare de degradare vor fi dărâmate. Sunt două comisii la CNI care vor analiza dosarul, iar proiectul depus de noi are șanse să fie aprobat. Depinde și de bugetul pentru investiții pe care îl va avea în acest an CNI”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

În ședință din luna iulie 2019 a CL Vaslui a fost aprobat un act adițional la contractul de asociere dintre autoritățile locale și CJ Vaslui, pentru construirea unui spital municipal. Potrivit actului adițional, CJ Vaslui preia de la CL Vaslui documentația realizată, conform asocierii, în vederea implementării investiției.

Investiție majoră

Cele trei secții ale unității de sănătate se vor ridica pe terenul disponibil din curtea Spitalului nr. 2, de pe strada Doctor Ghelerter nr 2, care se întinde pe o suprafață de 20.936 metri pătrați. Terenul este proprietatea CJ Vaslui, aparține Spitalul Județean de Urgență Vaslui și se află în intravilanul municipiului Vaslui.

Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 84.207.585 lei cu TVA, investiția urmând să fie eșalonată pe o perioadă de trei ani, iar durata de realizare a lucrărilor este de 36 de luni.

”Construcția Spitalului nr. 2 este parte a programului CJ Vaslui de modernizare a serviciilor medicale. De aceea, am depus acest proiect pentru obținerea de finanțare de la CNI. Vrem să construim un spital pe măsura vremurilor noastre, care să aibă aceleași specializări. Am finalizat tot felul de conformări privind întocmirea documentației, iar proiectul a intrat pe procedura legală în vederea selectării pentru finanțare”, a precizat Vasile Mariciuc, vicepreședintele CJ Vaslui.

Prin proiect se va construi un spital nou cu 204 paturi în saloane (43 de saloane) și 18 paturi în sălile de tratament. Construcția spitalicească va avea o suprafață construită desfășurată de 11.532,83 metri pătrați și construcții anexe de 478,46 metri pătrați. De asemenea, proiectul prevede contrucția de drumuri, alei, parcări, iluminat incintă.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: