Home » Administratie » Pasarelă peste calea ferată în zona depozitelor de la Leguvas și pasaj subteran în Crucea Gării din Vaslui

Pasarelă peste calea ferată în zona depozitelor de la Leguvas și pasaj subteran în Crucea Gării din Vaslui

O pasarelă peste calea ferată în zona depozitelor, pe drumul național DN 2F spre intersecția Rediu-Brodoc, și pasaj subteran pentru pietoni în zona Crucea Gării sunt doar câteva din soluțiile gândite de Primăria Vaslui pentru a rezolva problema aglomerației, de multe ori cu blocaje, în două zone ”fierbinți” ale orașului. Autoritățile locale au pregătit și un proiect de 22 de milioane de euro, fonduri europene, care prevede modernizarea rețelei de transport în comun.

Conducerea Primăriei Vaslui este tot mai îngrijorată în privința aglomerarea traficului astfel încât, în perioada următoare, va implementa o strategie privind mobilitatea urbană. Pe lângă amenajarea de parcări, autoritățile au în vedere realizarea unui pasaj subteran în Crucea Gării și a unei pasarele peste o cale ferată de la ieșirea din Vaslui spre suburbiile Rediu și Brodoc, zone în care traficul este foarte aglomerat, ceea ce conduce la apariția blocajelor.

Aglomerația este și va fi una dintre cele mai grele probleme pentru noi. Va fi foarte dificil să gestionăm situația dacă nu luăm măsuri acum. Ne vom trezi în trei-patru ani că nu se mai poate circula. Lucrăm la o strategie cu un institut specializat pentru a preîntâmpina problemele de trafic. Avem proiectul privind pasajul din Crucea Gării, punctul nodal cel mai important. Am făcut documentația pentru finanțare și o să prindă contur anul acesta, să introducem circulația pietonală în subsol și la suprafață să rămână doar mașinile. De asemenea, am prevăzut o pasarelă la calea ferată de la Motor Grup până la primul pod spre intersecția Rediu-Brodoc pentru că, la calea ferată, dimineața și după-amiază, pe zona depozitelor, nu se poate circula, este blocaj total. Am pregătit un studiu de fezabilitate pentru această pasarelă, în vederea fluidizării traficului la intrarea în oraș”, a spus Vasile Pavăl.

Edilul municipiului Vaslui a mai spus că, în perioada următoare, va intra în linie dreaptă un proiect în valoare de aproximativ 22 de milioane de euro privind modernizarea rețelei de transport în comun, care va contribui la reducerea problemelor legate de trafic. (Ionuț PREDA)

%d blogeri au apreciat: