Home » News » Locuință din Mircești, distrusă de un incendiu declanșat de la un cazan de rachiu

Locuință din Mircești, distrusă de un incendiu declanșat de la un cazan de rachiu

O locuință din localitatea Mircești, comuna Tăcuta, a fost distrusă aproape în totalitate în urma unui incendiu declanșat din cauza neglijenței proprietarului care făcea rachiu chiar în interiorul casei, fără a conștientiza riscul la care expune întreaga gospodărie. Din fericire, nu au existat victime, deși flăcările, pe fondul vaporilor de alcool, s-au extins cu repeziciune.

Incendiu puternic la o gospodărie din Mircești, ca urmare a inconștienței proprietarului. Acesta a decis să facă rachiu, într-un cazan de 200 de litri, chiar în incinta casei de locuit. La un moment dat, din cauza efectului termic a coșului de fum asupra planșeului din lemn, acoperit cu plastic, acesta a luat foc. În scurt timp, incendiul a cuprins aproape întreaga locuință, flăcările extinzându-se cu repeziciune de la vaporii de alcool. Proprietarul gospodăriei a chemat în ajutor pompierii, în zonă fiind trimis un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.

La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta cu violență la nivelul acoperișului, în două camere ale locuinței și într-o anexă gospodărească. Flăcările cuprinseseră o suprafață de aproximativ 80 mp la nivelul acoperișului și aproximativ 35-40 mp din cele două camere de locuit și a unei anexe gospodrărești”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Pompierii au reușit să stingă incendiul, însă cea mai mare parte din locuință a fost mistuită de flăcări. Din fericire, nu au existat victime, ci doar pagube materiale importante. (Ionuț PREDA)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*