Home » Invatamant » 12 cluburi ”Credo Impact”, deschise în județul nostru de Episcopia Hușilor pentru copiii din comunități

12 cluburi ”Credo Impact”, deschise în județul nostru de Episcopia Hușilor pentru copiii din comunități

Nu mai puțin de 12 cluburi ”Credo Impact” vor fi deschise în județul nostru de Episcopia Hușilor și Fundația ”Noi Orizonturi” pentru copiii din comunități. Scopul acestor entități, coordonate de preoții parohiali, este de a-i învăța pe elevi, prin servicii aduse comunității, să înmulțească faptele bune, să studieze Sfânta Scriptură mai mult, să facă proiecte, din care să culeagă informații folositoare pentru formarea lor intelectuală, culturală și spirituală.

Biserica Ortodoxă Română, prin Episcopia Hușilor, se implică tot mai mult în viața comunităților locale din județul nostru. Noul proiect dezvoltat de episcopiei este înființarea unor cluburi, intitulate ”Credo Impact” și dezvoltate împreună cu Fundația ”Noi Orizonturi”, care se adresează copiilor și tinerilor atât din mediul urban, dar mai ales din cel rural.

Cluburile „Impact” și „CredoImpact” se bazează pe modelul educației nonformale „service learning”, învățare prin servicii aduse comunității sau pedagogia pusă în slujba aproapelui, prin fapte concrete, prin acțiuni vizibile, printr-o solidaritate orizontală, bazată pe creșterea împreună în virtute, educație, ortopraxie. Prin aceste cluburi, elevii vor participa, săptămânal, la activități prin care vor învăța, prin servicii aduse comunității, să înmulțească faptele bune, să studieze Sfânta Scriptură mai mult, să facă proiecte, din care să culeagă informații folositoare pentru formarea lor intelectuală, culturală și spirituală”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Hușilor, Cosmin Gubernat.

Până acum, la nivelul județului au fost deschise patru cluburi în parohiile din Hârsova, „Învierea Domnului și Sf. Ecaterina” Bârlad, Hurdugi și Gugești. Următorul club va fi deschis, pe 1 februarie, la Peicani. La sesiunile inaugurale a participat și Marian Dumitru Rugină, consilier eparhial în cadrul Sectorului Activități cu tineretul al Eparhiei Hușilor. La deschidere, fiecare lider a cluburilor a pregătit materialele necesare funcționării acestuia, copiii desfășurând jocuri și sesiuni de cunoaștere între voluntari. De asemenea, elevii au vorbit despre planurile de viitor și temele următoarelor întâlniri. (Ionuț PREDA)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*