Home » Business » Misiune economică a oamenilor de afaceri și administrației din județ la ”Fabricat în Moldova”

Misiune economică a oamenilor de afaceri și administrației din județ la ”Fabricat în Moldova”

O delegație a oamenilor de afaceri din județ dar și a administrației locale din județ va participa, sub coordonarea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui, la o nouă ediție a Expoziției ”Fabricat în Moldova”, precum și la forumul economic ce va reuni reprezentanți ai firmelor atât din fostul spațiu CSI cât și din Uniunea Europeană. Evenimentul va fi un prilej foarte bun de încheierea unor parteneriate economice, dar și de semnare a unui protocol de colaborare între Primăria Vaslui, reprezentată de edilul Vasile Pavăl, și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în vederea organizării la Vaslui, la fel ca în alte patru mari orașe ale României, o expoziție ”Fabricat în Moldova”.

CCIA Vaslui organizează, pe 29 și 30 ianuarie, o misiune economică la Chișinău, acolo unde se va desfășura cel mai important eveniment economic de la debutul lui 2020, ”Fabricat în Moldova”. Ca și la edițiile anterioare, județul nostru va fi reprezentat de o delegație numeroasă, din care vor face parte, deopotrivă, oameni de afaceri și reprezentanți ai administrației publice locale, respectivi primari de comune și orașe. Pe lângă participarea efectivă la expoziția de produse și tehnologie ”Fabricat în Moldova”, delegația vasluiană va avea întrevederi cu oameni de afaceri din fostul spațiu al Comunității Statelor Independente, dar și din țări ale Uniunii Europene.

Prin acest întâlniri directe, se urmărește încheierea unor parteneriate cu oameni de afaceri din Republica Moldova și din alte state participante la eveniment astfel încât potențialul economic al firmelor și al județului nostru să crească. Suntem interesați și de achiziția a o serie de utilaje, dar și de mărfuri prezentate în cadrul expoziției. De asemenea, vom prospecta piața pentru a vedea dacă există o nișă pentru a pătrunde pe piața din Republica Moldova cu produse fabricate la noi în județ”, ne-a declarat președintele CCIA Vaslui, Ionel Constantin.

Delegația oamenilor de afaceri din județ va fi însoțită și de primarul Vasile Pavăl, care va semna cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova un protocol de colaborare pentru organizarea unui târg ”Fabricat în Moldova” și în municipiul Vaslui. ”Sperăm să fie o reușită astfel încât să putem să aducem la Vaslui această expoziție, după modelul Iași, Ploiești, Brașov sau Baia Mare. Există deschidere de ambele părți, lucru care nu poate decât să ne bucure”, a conchis președintele Ionel Constantin. (Ionuț PREDA)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*